کامپیوتر و لپ تاپ
 
پی سی لپ تاپ مرجع نقد و بررسی انواع کامپیوتر و لپ تاپ و....

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 21
بازدید کل : 33984
تعداد مطالب : 59
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->

حداقل 30 درصد اشکالات و عيوب قطعات سخت‌افزاري، به نوعي مربوط به انتخاب و نصب پاورهاي غير استاندارد و يا عدم تناسب پاور با سخت‌افزار مربوطه مي‌باشد. جالب است که اکثر افراد حاضرند با پرداخت هزينه‌هاي گزاف، نسبت به خريد و يا ارتقاي پردازنده خود اقدام نمايند. درحالي که عدم توجه به تناسب پاور با سخت‌افزار مربوطه که عموما هزينه آن 30 درصد قيمت يک پردازنده روز در بازار مي‌باشد، مي‌تواند در بهترين حالت کارآيي و سرعت پردازنده ايشان را با اختلال مواجه سازد. با توجه به اين مقدمه مختصر، لازم است که در هنگام خريد پاور به موارد ذيل توجه بيشتري داشته باشيم که در ادامه به آن مي‌پردازيم.


1 ـ تناسب ويرايش پاور با توجه به سخت‌افزار بکار برده شده

در سيستم‌هاي امروزي استفاده از پاورهاي ويرايش ATX 12V V2.0 , 2.01, 2.2 الزامي مي‌باشد. قابليت اصلي اينگونه پاورها در افزايش قدرت شاخه 12 ولت آنها مي‌باشد و در اينگونه ويرايش‌ها، خروجي 12 ولت را در حداقل 2 لاين مجزا ارائه مي‌نمايند. مهمترين دلايل اين مسئله، عدم آسيب مسير عبوري ولتاژ با شدت جريان بالاتر از 18 آمپر و همچنين عدم تاثير گذاري نويز و هارمونيک ايجاد شده از طرف الکتروموتورهاي تغذيه شونده از شاخه اول ولتاژ 12 بر روي شاخه دوم ولتاژ 12 مي‌باشد. همچنين توصيه مي‌شود براي سيستم‌هاي حرفه‌اي جديد، از پاورهاي سري EPS، که قابليت‌هاي ويژه‌اي دارند، استفاده گردد.


2 ـ تناسب توان پاور با توجه به سخت‌افزار بکاربرده شده

عموما اين سوال براي ما پيش آمده که سيستم انتخابي ما چقدر مصرف مي‌کند. قبل از پاسخ به اين سوال، يک اصل را هميشه در نظر داشته باشيد و آن اين است که پاور به عنوان قلب سيستم شما، آخرين انتخاب سخت‌افزاري شما بايد باشد. چرا که نوع قطعات انتخابي شما، نشادن دهنده ميزان مصرف آنها از پاور خواهد بود. عموم سخت‌افزارهاي امروزي، به پاورهايي با توان حقيقي حداقل 400 وات نياز دارند و در مورد سخت‌افزارهاي حرفه‌اي اين رقم به صورت تصاعدي افزايش مي‌يابد. در اين مورد نياز به بحثهاي بيشتري مي‌باشد.


3 ـ توجه به توان واقعي پاور الزامي‌ است 

اکثر شرکت‌هاي ايراني و يا واردکننده، پاور 150 تا 200 واتي خود را با درج اعداد و ارقام نجومي ‌بر روي ليبل‌هاي خود ( 500 تا 700 وات ) به بازار عرضه مي‌نمايند و هيچ مرجعي قادر به پيگيري اين موضوع نمي‌باشد. بنابراين توجه به توان واقعي پاور از موارد مهم است.
نکته‌اي ديگر در اين خصوص مسئله‌اي به نام Peak است. Peak يک کلمه کاملا بازاري مي‌باشد که البته توجيه فني هم دارد. مثلا عموم پاورها تا لحظه‌اي که Over Power Protection آنها فعال شود قادرند حدود50 تا70 درصد بالاتر از حد توان واقعي خود را تحمل کنند. آن هم در مدت زماني کمتر از يک دقيقه! ولي اين اصلا و ابدا نبايد براي مصرف کننده ملاک انتخاب باشد. متاسفانه در بازار ايران، اغلب توليدکنندگان بر روي توان Peak مانور مي‌دهند.

4 ـ تعبيه محافظ‌‌هاي ايمني در مباني ورودي و خروجي پاور الزامي‌ است

وظيفه و هدف از تعبيه محافظ‌هاي ايمني در پاور، جلوگيري از آسيب رساني پاور به سخت‌افزار مي‌باشد. چرا که اين محافظ‌ها هستند که در موارد اضطراري و غير طبيعي که به هر دليلي ممکن است براي يک پاور به وجود بيايد، با عملکرد سريع خود مي‌توانند مانع از آسيب رسيدن به سخت‌افزار گردند.
در زير به نمونه‌هايي از اين محافظ‌ها اشاره شده است : 
SHORT CIRCUIT PROTECTION) SCP) : در صورت به وجود آمدن اتصال كوتاه درهر يك از شاخه‌هاي خروجي، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش مي‌شود.
OVER POWER PROTECTION) OPP) : در حدود تعيين شده در استاندارد، در صورت افزايش بارمصرفي خارج از توان حداكثر، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش مي‌شود.
OVER VOLTAGE PROTECTION) OVP) : در حدود تعيين شده در استاندارد، در صورت افزايش ولتاژ در هر يك ازشاخه‌هاي خروجي، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش مي‌شود.
UNDER VOLTAGE PROTECTION) UVP) : در حدود تعيين شده در استاندارد، درصورت کاهش ولتاژ ورودي پاور، منبغ تغذيه به صورت خودکار خاموش مي‌شود.
OVER CURRENT PROTECTION) OCP) : در حدود تعيين شده در استاندارد، در صورت اضافه بار خارج از توان بر روي هر يك از شاخه‌هاي خروجي، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش مي‌شود.


5 ـ اهميت راندمان در صرفه جويي مصرف انرژي
 

توجه به راندمان پاور مي‌تواند شما را از پرداخت هزينه اضافي جهت انرژي اتلاف شده، نجات دهد. در بسياري از موارد يک پاور با راندمان بالاي 80 درصد، قادر است هزينه خريد خود را در طول يک تا دوسال اول مصرف، از طريق قبض برق شما جبران نمايد. به صورت عموم، توصيه مي‌شود از پاورهاي با راندمان بالاتر از 70 درصد، استفاده فرماييد. اغلب ما در هنگام تهيه يک محصول الکترونيکي توجه کمي ‌به ميزان مصرف انرژي آن داريم. راندمان يک مبحث مهم در بخش مصرف انرژي مي‌باشد. اگر به تبليغات تلويزيوني که اين روزها پخش مي‌گردد توجه کرده باشيد، برروي اين موضوع در لوازم برقي، لوازم گازسوز و خلاصه هرآنچه که با انرژي سرو کار دارد، مانورهاي زيادي داده مي‌شود. شما وقتي پي به اهميت اين مسئله مي‌بريد که ميزان مصرف انرژي دو محصول يکسان، با دو راندمان مختلف را با يکديگر مقايسه نماييد. ممکن است در بعضي مواقع اختلاف هزينه پرداختي شما بابت انرژي مصرف شده در طول مدت يک سال رقمي ‌معادل يکصد هزار تومان باشد! البته اين مورد، با ميزان ساعات استفاده نمودن شما از آن وسيله هم مرتبط مي‌باشد.
حال بحث را برروي يکي از لوازمي ‌متمرکز مي‌کنيم که راندمان آن در ميزان مصرف انرژي الکتريکي کامپيوتر شما دخيل مي‌باشد. به طور واضح تر سخن بگوييم. شما اگر يک پاور 500 واتي از بازار تهيه نماييد، به منزله آن نمي‌باشد که سيستم شما 500 وات مصرف مي‌نمايد، بلکه اين رقم نشان دهنده مقدار توان خروجي پاور شما در حالت ماکزيموم مصرف آن مي‌باشد. ميزان انرژي مورد مصرف يک سيستم، مرتبط به نوع قطعاتي مي‌باشد که شما برروي سيستم خود نصب نموده‌ايد. مثلا ممکن است شما يک پاور 500 واتي داشته باشيد ولي سيستم شما بيشتر از 300 وات مصرف نکند. در حقيقت ميزان مصرف کامپيوتر شما 300 وات در نظرگرفته مي‌شود. در اينجا مقوله ميزان اتلاف انرژي در جهت تامين 300 وات انرژي مصرفي کامپيوتر شما، اهميت پيدا مي‌کند. 
راندمان به صورت کلي، ضريب انرژي ورودي دستگاه به انرژي خروجي دستگاه مي‌باشد. به عنوان مثال ؛ شما يک لامپ 100 واتي را در نظر بگيريد. از 100 وات انرژي که لامپ مصرف مي‌کند، تقريبا 30 وات آن به صورت روشنايي در اختيار ما قرار مي‌گيرد و چيزي در حدود70 وات آن به صورت انرژي گرمايي، تلف مي‌گردد، به عبارتي لامپ مورد نظر داراي 30 درصد راندمان مي‌باشد. اين رقم در مورد پاور ساپلاي سوئيچينگ، عموما بين 60 تا80 درصد ( بسته به نوع طراحي ) متغير مي‌باشد. همانطورکه مستحضريد پاورهاي سوئيچينگ درصدي از انرژي ورودي خود را در طول مسير تا خروجي، به صورت انرژي گرمايي و امواج مغناطيسي ازدست مي‌دهند . اين ميزان اتلاف هرچه کمتر باشد، طبيعتا در مصرف بهينه انرژي و عمر پاور تاثير گذار خواهد بود . مقايسه عملي آن، در مورد دو نمونه پاور 300 واتي با راندمان‌هاي مختلف جالب به نظر مي‌رسد . نمونه پاور 300 واتي اول که راندمان 70 درصدي داشت، در حالت فول لود 95 / 1 آمپر از برق ورودي مصرف مي‌نمود در حالي که نمونه دوم که راندمان 80 درصدي داشت، در حالت فول لود 7 / 1 آمپر از برق ورودي مصرف مي‌نمود ( ولتاژ ورودي در هر دو نمونه 220 ولت در نظر گرفته شده است. ) اين ( عدد 25 / 0 آمپر ) اختلاف مصرف شايد در نگاه اول رقم تعجب برانگيزي نباشد، ولي در صورت مصرف طولاني مدت به رقم چشمگيري تبديل مي‌گردد و تاثيراتش را در قبض برق مصرفي شما نمايان خواهد کرد.
با استفاده از جدول شماره 1 و فرمول ارائه شده در شکل 1، به وضوح تاثير راندمان را در قبض برق مصرفي سه نمونه پاور 500 واتي با راندمان‌هاي مختلف را، ملاحظه مي‌کنيد. اين رقم‌ها شايد شما را مجاب نمايد که در هنگام تهيه پاور، براي راندمان آن اهميت ويژه‌اي قائل شويد، چرا که گاها معادل قيمت خود پاور، مابه التفاوت قبض پرداختي شما در طول يک سال مي‌باشد و شما با انتخاب صحيح خود مي‌توانيد هزينه خريد يک پاور با راندمان بالاي 80 درصد را، از طريق قبض برق خود جبران نماييد! به عنوان يک فرد ايراني، قطعا با در نظر گرفتن موضوع راندمان در هنگام خريد هر نوع کالا، به مجموعه تليد و چرخه انرژي در سطح کشور کمک خواهيد نمود. 




شکل 1

جدول 1
 
 

 
ـ نوع فن به کاربرده شده

اگر خواهان يک پاور کم صدا هستيد، توصيه مي‌شود از پاورهايي که يک فن 12 سانتي متري برروي خود دارند، استفاده نماييد. ولي بهترين و مناسب‌ترين روش، جهت تخليه هواي گرم داخل پاور، استفاده از يک فن 8 سانتي يا دوفن 8 سانتي متري، که يکي در جلوي پاور و ديگري در پشت پاور قراردارند، مي‌باشد. بديهي است در اين روش، گرماي داخل پاور بهتر تخليه مي‌گردد و عمر پاور کاهش نمي‌يابد، ولي نقطه ضعف آن ايجاد صدايي بيشتر از يک فن 12 سانتي متري مي‌باشد. در اين قسمت همانطور که در سه شکل 2 و 3 و4 مشاهده خواهيد کرد، به بررسي سه حالت عمومي‌در مبحث کولينگ پاور مي‌پردازيم؛
به شکل 2 دقت نماييد. رنگ آبي، مسير ورودي هوا و رنگ قرمز، مسير خروجي هوا است.


شکل 2 : استفاده از فن 12 تا 14 سانتي متري
مزايا:
ـ صداي کمتر در قسمت خروجي هوا از پاور.
معايب:
ـ تامين هواي ورودي از فضاي گرم اطراف پردازنده.
ـ خروجي قسمتي از هواي گرم پاور از شيارهاي پشت پاور و ورود اين هواي گرم به چرخه کولينگ سيستم.
ـ اعمال گرماي پاور به برد PCB و آسيب ديدن برد در دراز مدت.( خصوصا اگر برد داراي قطعات SMD باشد )


شکل 3 : استفاده از يک فن 8 سانتي متري
به شکل 3 دقت کنيد، منبع تغذيه با يک فن 8 سانتي‌متري را نشان مي‌دهد. در زير به مزايا و معايب اين نوع اشاره شده است.
مزايا:
ـ کولينگ مناسب هواي گرم محيط داخلي پاور.
ـ جلوگيري از تاثير حرارت پاور بررويPCB
ـ تامين هواي ورودي از خنک‌ترين محيط کيس، يعني قسمت پشت اپتيکال درايوها.
معايب:
ـ صداي بيشتر در مقايسه با نوع اول ( که البته با هوشمند نمودن مدار و تعبيه کنترلر دور فن متناسب با گرماي داخلي پاور، اين مسئله به حداقل مي‌رسد )


شکل 4 : استفاده از دو فن 8 سانتي متري در قسمت جلو و پشت پاور
به شکل 4 دقت کنيد، منبع تغذيه با دو فن 8 سانتي متري در قسمت جلو و پشت پاور را نشان مي‌دهد.
مزايا:
ـ با توجه به توان، راندمان و چيدمان قطعات برروي برد پاور، ممکن است يک عدد فن 8 سانتي متري جوابگوي تخليه گرماي داخلي پاور نباشد. در اين صورت بهترين گزينه استفاده از دو فن 8 سانتي متري مي‌باشد که کمک مي‌نمايد تمامي‌ نقاط کور پاور در مسير عبوري هوا قرار گيرد.
ـ عدم تاثيرگذاري حرارت پاور برروي برد PCB
ـ صداي کمتر در مقايسه با يک فن 8 سانتي متري. چرا که فن پشت پاور در داخل سيستم قرار دارد و همچنين حرارت داخلي پاور، پايين تر از مورد دوم مي‌باشد و مدار هوشمند کنترل دور فن، عموما در حالت حداقل قرار مي‌گيرد.
معايب:
ـ
 در عمل هيچ نوع مشکلي در اين روش وجود ندارد.
بحث نهايي:تمامي‌ موارد فوق را در کنار اين مسئله قرار دهيد که حداقل 50 تا 60 درصد مصرف کنندگان پاور، اهميتي براي مبحث مهم کولينگ سيستم خود قائل نمي‌شوند و عموما وظيفه تخليه هواي گرم سيستم خود را بر دوش پاور قرار مي‌دهند. همچنين تمامي‌ موارد فوق را در کنار اين مسئله قرار دهيد که، مهم تخليه گرماي خود پاور به بهترين شکل ممکن است، چرا که اگر پاور شما در مبحث کولينگ دچار ضعف شود، عملا سلامت سيستم شما به خطر خواهد افتاد.


7 ـ عمر مفيد پاور

همانطور که مي‌دانيد، براي هر وسيله الکترونيکي، ميانگين ساعت کارکرد در شرايط استاندارد در نظر گرفته مي‌شود. در مورد پاور، نيز اين قضيه بنابر طراحي و کيفيت قطعات داخلي آنها، مابين 20000 تا 120000 ساعت تخمين زده مي‌شود. اين مورد با قيمت پرداختي شما در هنگام خريد، رابطه‌اي مستقيم دارد. يعني اگر شما يک پاور580 وات با MTBF : 100,000Hrs خريد نماييد، ممکن است بابت آن مبلغ 80 هزار تومان بپردازيد، ولي بابت يک پاور 580 وات با MTBF : 50,000Hrs مبلغي معادل 50 هزار تومان هزينه نماييد. بديهي است که به نفع ما مي‌باشد که يک پاور با MTBF بالاتر را خريداري نماييم، چرا که به ازاي 30 هزار تومان مابه التفاوت، آن پاور دو برابر عمر خواهد نمود. ( البته در شرايط کاري برابر )


8 ـ نويز و ريپل خروجي پاور

يکي ديگر از مواردي که بر کارآيي و عمر قطعات کامپيوتر شما اثر گذار مي‌باشد، ميزان نويز و ريپل خروجي پاور مي‌باشد. هرچه دامنه اين نويز و ريپل بسته‌تر و محدودتر باشد، آسيب‌پذيري قطعات کاهش مي‌يابد و کارآيي سيستم شما تثبيت مي‌گردد. توصيه مي‌گردد از پاورهايي استفاده نماييد که ميزان نويز و ريپل آنها در کليه خروجي‌هاي مثبت، کمتر از 150 ميلي ولت در حالت Peak to Pea) kPP) باشد.


9 ـ PFC و تاثيرات آن بر هارمونيک

همانطور که مي‌دانيد، هارمونيک‌ها، تاثيرات بسيار مخربي بر کارآيي پاور خواهد گذاشت. هارمونيك‌ها عموما توسط بارهاي غير خطي بوجود مي‌آيند كه از برق شهر جريان‌هايي با راندمان بالا مي‌كشند بارهاي حاوي يكسو كننده‌هاي كنترل شده، منابع تغذيه Switching به ويژه ماشين‌هاي الكتريكي را مي‌توان به عنوان منابع ايجاد اين نوع تاثير نام برد. براي مثال مي‌توان به كامپيوترها، دستگاه‌هاي فتوكپي، پرينترهاي ليزري و موتورهاي دوار با سرعت متغير اشاره كرد. هارمونيك‌ها باعث افزايش نامناسب جريان مي‌شوند و اين افزايش اثر خود را در دماهاي بالا نشان داده و باعث خرابي اجزاء تشكيل دهنده پاور و افزايش حرارت داخلي آن مي‌گردد. وظيفه PFC ( تعريف PFC در ادامه همين مقاله توضيح داده شده ) ايجاد محدوديت هارمونيکي در مباني ورودي ولتاژ و همچنين جلوگيري از خروج هارمونيک‌هاي ايجاد شده توسط خود پاور مي‌باشد. غالبا PFC به سه روش اعمال مي‌گردد:
Passive : که صرفا با قرارگرفتن سلفي پر قدرت ( منظور اين است که قطر رشته‌هاي سيمي ‌بالا بوده که از هدر رفتن انرژي و ايجاد مقاومت در مسير جلوگيري به عمل آيد ) در يک لاين ورودي از ورود و خروج هارمونيک‌ها جلوگيري به عمل مي‌آورد. همانطور که اشاره شد بدليل قطر بالاي سيم‌ها امکان نصب سلف Passive بر روي پاورهاي پر قدرت‌تر از 430 وات امکان پذير نمي‌باشد. چرا که ابعاد اين سلف به طور تصاعدي افزايش مي‌يابد و ممکن است براي يک پاور 480 واتي هم اندازه خود پاورشود. اين ابتدايي‌ترين روش مهار هارمونيک مي‌باشد.
Active: دراين تکنولوژي هارمونيک توسط يک مدار الکترونيکي، نه تنها مهار مي‌شود بلکه تبديل به انرژي کاري در دامنه فرکانس تعيين شده پاور، مي‌گردد که خود به نوعي موجبات کاهش مصرف انرژي را به دنبال خواهد داشت.
Auto Active : همانطور که از اسمش پيداست هرگاه که‌ هارمونيک‌ها خارج از استاندارد تعيين شده باشند، درگيرمي‌شود. از نکات مثبت اين روش کاهش حرارت‌هاي ناشي از کارکرد مدار PFC مي‌باشد.
پيشنهاد مي‌شود از PFC با روش اجرايي Active يا Auto Active استفاده نماييد. چرا که طبق تجربه، روش Passive PFC در ايران نمي‌تواند به درستي عمل نمايد و برعکس موارد تئوري عنوان شده، موجب افزايش حرارت کلي داخل پاور مي‌گردد!
 

 
گارانتي و خدمات پشتيباني

متاسفانه کاربران به دليل اشتياق اوليه خريد ( در مورد هر نوع کالا ) ، به مقوله گارانتي و نوع خدمات ارائه شده از سوي ارائه کننده کالا، توجهي ندارند. ولي پس از گذشت مدت زماني و برخورد با اولين اشکال در کالاي خريداري شده تازه به اهميت گارانتي آن پي مي‌برند. هر وسيله الکترونيکي، مکانيکي و ... مي‌تواند در طي پروسه مواد اوليه، توليد، کنترل کيفيت، بسته بندي، عرضه و حمل و نقل دچار آسيب فني و يا ظاهري گردد. همانطور که مي‌دانيد مقوله گارانتي در ايران، به درستي تعريف و اجرا نمي‌شود . ولي با اين حال مي‌توان در هنگام خريد پاور، با تحقيق از سطح بازار و دوستاني که در زمينه سخت‌افزار فعاليت دارند، با نام شرکت‌هايي که سابقه مثبتي در زمينه گارانتي دارند آشنا خواهيد شد. به طور معمول نگاه اغلب شرکت‌هاي ايراني به مقوله گارانتي و خدمات سرويس، يک نگاه صرفا هزينه‌اي مي‌باشد. ولي يک شرکت معتبر مي‌تواند با خدمات سرويس صحيح، مشتري خود را راضي نگاه دارد و از آن به عنوان عاملي مثبت در تبليغات و فروش خود استفاده نمايد. در اين شرايط نه تنها گارانتي يک عامل هزينه بر محسوب نمي‌شود بلکه خود تبديل به عاملي در جهت ارتقاء سطح فروش مي‌گردد و به نوعي هزينه‌هاي خود را جبران مي‌نمايد.


آشنايي با استانداردهاي کيفي منابع تغذيه

همانطورکه مي‌دانيد استانداردهاي کيفي منبع تغذيه در سه گروه و به شرح ذيل مي‌باشند:
1 ـ کارآيي ( Performance )‌ بند IEC / EN61204 
2 ـ ايمني ( Safety ) بند IEC / 60950 
3 ـ سازگاري الکترومغناطِيسي Electro Magnetic Compatibly ) EMC که خود در چند گروه تقسيم گرديده است:
EN / 55022 : تشعشعات الکترو مغناطيس
EN / 55024 : مصونيت کاربر
IEC/61000-4-2 ESD : بررسي مصونيت در برابر تخليه بار و الکتريسيته ساکن
IEC / 61000-4-3 : بررسي مصونيت در برابر تشعشعات
IEC / 61000-4-4 : بررسي مصونيت در برابر سيگنال گذاري هاي شديد
IEC / 61000-4-5 : بررسي مصونيت در برابر رعد و برق
IEC / 61000-4-6 : بررسي مصونيت در برابر تشعشعات هدايت شده
IEC / 61000-4-8 : بررسي مصونيت در برابر ميدان هاي مغناطيسي ايجاد شده
IEC / 61000-4-11 : بررسي مصونيت در برابر نوسانات برق و يا قطع کامل برق ورودي ( Surge ~ Down ) 
IEC / 61000-3-3 : فيليکر استاندارد
IEC / 61000-3-2 : هارمونيک و اثرات متقابل
ـ جلوگيري از ورود هارمونيک‌هاي اضافي فرکانس در بخش ورودي .
ـ جلوگيري از خروج هارمونيک‌ها در بخش ورودي .
در اين رابطه شما را با مختصري از موارد تست فني يک منبع تغذيه با توضيحات محدود که اميدواريم براي عموم خوانندگان محترم قابل استفاده باشد، آشنا مي‌نماييم. 
MTBF TEST 
مطابق با استاندارد، طراحي مدار، كيفيت قطعات داخلي، راندمان و دور فن به گونه‌اي باشد كه باعث بالا رفتن عمر مفيد منبع تغذيه گردد . در اين تست ميزان عمر پاور در شرايط استاندارد تخمين زده مي‌شود.
EMC TEST 
مطابق با استاندارد، منبع تغذيه داراي ضربه گير ورودي و لاين فيلتربه همراه خازن هاي X و Yبا علامت درج شده استاندارد باشد .
BURN IN TEST 
در اين تست پاور را در شرايط تعيين شده محيطي استاندارد، از جمله رطوبت، دما و ميزان بار مشخصي قرار مي‌دهند و آزمون را انجام مي‌دهند.
LOW NOISE 
نويز به وجود آمده در کليه خروجي ها، از محدوده مجاز تعيين شده دراستاندارد، تجاوز ننمايد، كه اين مورد در كارايي رايانه و همچنين بالا رفتن عمر مفيد قطعات متصل به منبع تغذيه تاثير بسيار زيادي دارد .
SILENT PSU 
طراحي مدار به گونه‌اي باشدكه دوران فن ها، متناسب با حرارت داخلي، تغيير يابد و ازفن‌هاي استاندارد ( شکل پره‌ها و بالانس حرکتي ) با نويز صوتي پايين استفاده شود. اين مورد باعث پايين آمدن نويزصوتي و بالا رفتن عمر مفيد فن پاور مي‌گردد .
HI-POT TEST 
در حدود تعيين شده در استاندارد، در صورت افزايش ناگهاني ولتاژ در ورودي، منبع تغذيه دچار آسيب جدي نشود .
THERMINAL EARTH 
مطابق با استاندارد، منبع تغذيه داراي ترمينال تخليه بار الکتريکي و همچنين درج علامت مربوطه بر روي بدنه داخلي باشد .
PCB FIRE TEST 
مطابق استاندارد آتش سوزي، برد اصلي منبع تغذيه داراي کليه موارد و نکات ايمني لحاظ شده در استاندارد آتش سوزي باشد .
HOLD UP TIME 
مدت زماني كه به طول مي‌انجامد تا ولتاژ+5V پس از وقفه انرژي در ورودي، از مرز 90 % مقدار اوليه خود پايين تر بيايد، مطابق با استاندارد باشد .
POWER GOOD TIME 
مدت زماني كه به طول مي‌انجامد تا ولتاژ +5V پس از روشن شدن منبع تغذيه، از مرز 95 % مقدار اوليه خود عبور كند، ‌مطابق با استاندارد باشد .
SHORT CIRCUIT PROTECTION 
در صورت به وجود آمدن اتصال كوتاه در هر يك از شاخه‌هاي خروجي، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش شود .
OVER POWER PROTECTION 
در حدود تعيين شده در استاندارد، در صورت افزايش بار مصرفي خارج از توان حداكثر، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش شود.
OVER VOLTAGE PROTECTION 
در حدود تعيين شده در استاندارد، در صورت افزايش ولتاژ در هر يك از شاخه‌هاي خروجي، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش شود .
UNDER VOLTAGE PROTECTION 
درحدود تعيين شده در استاندارد، درصورت کاهش ولتاژ ورودي پاور، منبغ تغذيه به صورت خودکار خاموش شود .
OVER CURRENT PROTECTION 
در حدود تعيين شده در استاندارد، در صورت اضافه بار خارج از توان بر روي هر يك از شاخه‌هاي خروجي، منبع تغذيه به صورت خودكار خاموش شود . 
SCAN DISC FREE PROTECTION 
مطابق استاندارد و جهت جلوگيري از آسيب اطلاعات، مدت زماني كه منبع تغذيه پس از دستور SHUT DOWN به طور كامل خاموش مي‌شود، بيشتر از 2ms به طول انجامد، تا از اجراي SCAN DISKپس از راه اندازي مجدد سيستم عامل جلوگيري شود. ( PS – OFF # > 2ms )
POWER FACTOR CORRECTION يا PFC
درحدودتعيين شده دراستاندارد، ميزان هارمونيک ها در بخش ورودي، توسط مدار PFC تصحيح شود .
STABLE REGULATION 
مطابق استاندارد، ولتاژ در شاخه‌هاي خروجي +3.3V ، +5V ، +12V حد اکثر + % 5 تا - % 5 ( مثبت و منفي % 5 ) و در ولتاژ خروجي شاخه‌هاي -5V و -12V حداکثر + % 10 تا - % 10 نوسان داشته باشد .
CREEPAGE DISTANCE 
مطابق استاندارد، قطعات داخلي و فواصل ما بين آنها، براساس جريان خزشي، عايق كاري شده باشد كه اين مورد باعث کاهش نويز خروجي، جلوگيري از آسيب ديدگي مدار پاور و يا ساير قطعات جانبي مي‌گردد .
INTERACTION & CROSS REGULATION 
مطابق استاندارد، با اعمال بار متقابل بر روي هر يك از خروجي‌ها، تغيير ولتاژ ساير خطوط در گستره معين و هماهنگ با سخت‌افزار به كاربرده شده باشد. اين مورد در سال‌هاي اخير با توجه به تغييرات مكرر تكنولوژي به طور مرتب رو به تغيير بوده و عدم رعايت آن باعث بروز مشكلات اساسي گرديده است .
CONDUCTED EMI 
در صورتي كه منبع تغذيه به فيلترهاي مناسب ورودي و خروجي مجهز باشد، تداخل فركانس‌هاي راديويي بر روي پايانه‌هاي ورودي و خروجي، بايد در محدوده مجاز تعيين شده در استاندارد باشد .
RADIATED EMI 
مطابق با استاندارد، تشعشعات مغناطيسي كه از داخل منبع تغذيه به بيرون و بالعكس درجريان است، باعث بروز مشكل دركاركرد منبع تغذيه و نيز ساير وسايل الكترونيكي مجاور آن نگردد .
ESD PERSONNAL 
مطابق استاندارد، درصورت باردار شدن بدن كاربر به الكتريسيته ساكن و تماس كاربر با منبع تغذيه، مشكلي در كاكرد منبع تغذيه و متقابلا سيستم مورد استفاده به وجود نيايد .
روش‌هاي اصولي تست ابتدايي يک منبع تغذيه
اگر قصد تست معمول و پيش پا افتاده از يک پاور را داريد، موارد ذيل را در نظر داشته باشيد:
 
 
اتصال کوتاه کابل سبز رنگ PS / ON ( رنگ سبز فقط بر روي کانکتور 24 پين پاور معروف به Main Connector مشاهده مي‌شود ) با هر يک از خروجي هاي مشکي رنگ پاور. در اين مورد توجه داشته باشيد که پاورهاي جديد با ويرايش2.01 به بالا در زمينه PS / ON خود بسيار حساسند. چرا که سيگنال ارسال شده توسط Main متناسب با استانداردTTL و طراحي عمومي ‌در اين گونه پاورها مي‌باشد. پس تکرار اين روش به کرات و اتصال طولاني مدت دو کابل، موجب آسيب ديدگي بخش PS / ON پاور مي‌گردد.
2 ـ حتما در نظر داشته باشيد جهت دستيابي به ولتاژ مورد نظر در خروجي يک پاور ساپلاي سوييچينگ، حتما نياز به تعريف حداقل بار ( Low Load ) براي خروجي هاي اصلي پاور خود داريد. همانطور که مستحضريد کليه خروجي‌ها در مدار PWM ( Puls Whidh Modutation ) تحت کنترل و نيازمند بالانس مي‌باشند و مجبور به رعايت اين اصل مهم مي‌باشيد. به طور معمول مي‌توان اشاره داشت که براي خروجي 12+ پاور حداقل نياز به اعمال بار 1 تا 2 آمپر و براي خروجي 5+ پاور نياز به اعمال بار حداقل 3 تا 5 آمپر داريد. همانطور که قبلا اشاره شد خروجي 3 / 3 + و 5+ پاور از يک منشاء واحد مي‌باشند و نياز به اعمال بار در اين تست ابتدايي بر روي شاخه 3 / 3 + نمي‌باشد. در مورد شاخه‌هاي ولتاژ منفي هم همينطور است. در مورد شاخه مجزاي 5+ استندباي هم نياز به اعمال بار نمي‌باشد. چرا که اين شاخه تنها شاخه مجزا و اصلي پاور مي‌باشد که نياز به اعمال بار Low Load ندارد و رقم اعمال بار حداقل آن بسيار ناچيز و در حد صفر مي‌باشد.
3 ـ جهت دريافت ولتاژ هر شاخه مي‌توانيد از ولت مترهاي معمولي استفاده کنيد. بدين صورت که اول حداقل بارها را اعمال نماييد. سپس پروب مشکي رنگ ولت متر را داخل يکي از کانکتورهاي خروجي مشکي پاور قرار دهيد ( اين پروب مشکي را تا تست آخرين ولتاژ دست نزنيد، چرا که تمام کابل‌هاي مشکي خروجي، گراند پاور و از يک نقطه ـ به طور معمول ـ منشعب مي‌باشند ) . در مرحله بعد PS / ON را فعال نماييد و بلا فاصله پروب قرمز رنگ ولت متر را بر روي همه خروجي‌ها و بنا به رنگ آنها قرار دهيد. توجه داشته باشيد که رنگ زرد معرف خروجي 12+ رنگ قرمز خروجي 5+ رنگ نارنجي خروجي 3 / 3 + رنگ سفيد خروجي 5- رنگ آبي خروجي 12- رنگ بنفش خروجي 5+ استندباي مي‌باشند. ( حتما خروجي 5+ ولت استند باي چک شود چرا که اغلب مشاهده مي‌شود اين خروجي مهم، جهت تست از قلم مي‌افتد ).

نکته : خروجي سفيد رنگ پاورها ( 5- ولت ) مربوط به تغذيه کارت‌هاي ISA و مادربردهاي قديمي‌مي‌باشد. مطابق استاندارد جديد ATX توليدکنندگان پاور مي‌توانند اين خروجي را از محصول خود حذف نمايند. در نظر داشته باشيد اگر براي مادربرد قديمي خود پاور تهيه مي‌کنيد، حتما از وجود اين خروجي ( 5- ولت که سفيدرنگ مي‌باشد ) بر روي آن مطمئن شويد .

4 ـ بحث مهم در اين روش چگونگي تشخيص ولتاژ مناسب مي‌باشد. به عبارت ديگر براي هر ولتاژ مثبت در خروجي پاور، دامنه کاري مشخص 5 - / + در صد و براي ولتاژ منفي دامنه کاري 10- / + درصد در نظر گرفته شده است . طبيعي است که هرچه ولتاژ به دست آمده به ولتاژ حقيقي نزديک‌تر باشد، پاور شما صحيح تر عمل مي‌نمايد. به دامنه‌هاي کاري خروجي‌هاي پاور مطابق استاندارد ذيل توجه داشته باشيد:
---------- +12 ولت خروجي پاور در محدوده 60 / 12 + و 40 / 11+ مجاز مي‌باشد.
---------- +5 ولت خروجي پاور در محدوده 25 / 5+ و 75 / 4+ مجاز مي‌باشد.
---------- +3.3 ولت خروجي پاور در محدوده 46 / 3+ و 14 / 3+ مجاز مي‌باشد.
---------- +5 ولت استند باي خروجي پاور در محدوده 25 / 5+ و 75 / 4+ مجاز مي‌باشد.
---------- -12 ولت خروجي پاور در محدوده 80 / 10- و20 / 13- مجاز مي‌باشد.
---------- ‌‌-5 ولت خروجي پاور در محدوده 50 / 4- و 50 / 5- مجاز مي‌باشد.
توجه داشته باشيد که محافظ OVP تعبيه شده در پاورهاي استاندارد، به طور اتوماتيک ولتاژ خارج از محدوده پاور را قطع مي‌نمايد و پاور را خاموش مي‌کند. اين نکته توجه شما را به اهميت وجود محافظ‌هاي خروجي و ورودي پاور استاندارد جلب مي‌نمايد 
5- توجه کافي به کارکرد فن پاور خود داشته باشيد . هرگونه کند چرخيدن فن و صداي اضافي فن پاور مي‌تواند در دراز مدت بر کارکرد پاور شما تاثيرات منفي بگذارد.
6- در بسياري موارد مي‌توانيد از پشت شيارهاي پاور، خازن‌هاي الکتروليت خروجي را ملاحظه فرماييد. چرا که در صورت نشتي آنها ( بادکردن )، معمولا شما از اين طريق تست متوجه اشکال نخواهيد شد . پس به آن توجه کافي داشته باشيد.
7- به تغيير رنگ کانکتورهاي خروجي پاور توجه کافي داشته باشيد. در بسياري موارد مشاهده شده است که با جريان کشيدن زياد از يک خروجي خاص رنگ کانکتور تغيير و متمايل به قهوه‌اي مي‌گردد . اين موضوع هشداري در جهت چک نمودن سخت‌افزار و پاور شما توسط تجهيزات مختص خود مي‌باشد .


شکل 5 : نمونه‌اي از يک تستر معمولي پاور را نشان مي‌دهد.
اين اصل مهم را فراموش ننماييد که حتي در صورت جواب مثبت پاور از مراحل تست معمولي، احتمال وجود خطا در پاور شما تا 50 درصد ناقص مي‌باشد. به عبارت ديگر تايمينگ‌ها، فرکانس‌ها، محافظ‌ها و.... از قلم افتاده‌اند، که در صورت وجود مشکل در هرکدام، به تنهايي دردسرهاي زيادي را براي شما ايجاد خواهد نمود.



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 13 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

 

 كارت گرافیك در كامپیوتر شخصی دارای جایگاهی خاص است . كارت های فوق اطلاعات دیجیتال تولید شده توسط كامپیوتر را اخذ و آنها را بگونه ای تبدیل می نمایند كه برای انسان قابل مشاهده باشند. در اغلب كامپیوترها ، كارت های گرافیك اطلاعات دیجیتال را برای نمایش توسط نمایشگر ، به اطلاعات آنالوگ تبدیل می كنند. در كامپیوترهایLaptop اطلاعات، همچنان دیجیتال باقی خواهند ماند زیرا این  كامپیوترها اطلاعات را بصورت دیجیتال نمایش می دهند.

اگر از فاصله بسیار نزدیك به صفحه نمایشگر یك كامپیوتر شخصی نگاه كنید ، مشاهده خواهید كرد كه تمام چیزهائی كه بر روی نمایشگر نشان داده می شود از "نقاط" تشكیل شده اند . نقاط فوق " پیكسل " نامیده می شوند. هر پیكسل دارای یك رنگ است . در برخی نمایشگرها ( مثلا" صفحه نمایشگر استفاده شده در كامپیوترهای اولیه مكینتاش ) هر پكسل صرفا" دارای دو رنگ بود: سفید و سیاه . امروزه در برخی از صفحات نمایشگر ، هر پیكسل می تواند دارای 256 رنگ باشد. در اغلب صفحات نمایشگر ، پیكسل ها بصورت " تمام رنگ "(True Color) بوده و دارای 16/8 میلیون حالت متفاوت می باشند. با توجه به اینكه چشم انسان قادر به تشخیص  ده میلیون رنگ متفاوت است ، 16/8 میلیون رنگ بمراتب بیش از آن چیزی است كه چشم انسان قادر به تشخیص آنها بوده و به نظر همان ده میلیون رنگ كفایت می كند!

هدف یك كارت گرافیك ، ایجاد مجموعه ای از سیگنالها است كه نقاط فوق را بر روی صفحه نمایشگر ، نمایش دهند.

 

 

 

كارت گرافیك چیست ؟

یك كارت گرافیك پیشرفته، یك برد مدار چاپی بهمراه حافظه و یك پردازنده اختصاصی است . پردازنده با هدف انجام محاسبات مورد نیاز  گرافیكی ، طراحی شده است . اكثر پردازنده های فوق دارای دستورات اختصاصی بوده كه به كمك آنها می توان عملیات گرافیك را انجام داد. كارت گرافیك دارای اسامی متفاوتی نظیر : كارت ویدئو ، برد ویدئو ، برد نمایش ویدئوئی ، برد گرافیك ، آداپتور گرافیك و آداپتور ویدئو است .

مبانی كارت گرافیك

بمنظور شناخت اهمیت و جایگاه كارت های گرافیك ، یك كارت گرافیك با ساده ترین امكانات را در نظر می گیریم . كارت مورد نظر قادر به نمایش پیكسل های سیاه وسفید بوده و از یك صفحه نمایشگر با وضوح تصویر 480 * 640 پیكسل استفاده می نماید.  كارت گرافیك از سه بخش اساسی زیر تشكیل می شود :

-حافظه . اولین چیزی كه یك كارت گرافیك به آن نیاز دارد ، حافظه است . حافظه رنگ مربوط به هر پیكسل را در خود نگاهداری می نماید. در ساده ترین حالت ( هر پیكسل سیاه و سفید باشد ) به یك بیت برای ذخیره سازی رنگ هر پیكسل نیاز خواهد بود. با توجه به اینكه  هر بایت شامل هشت بیت است ، نیاز به هشتاد بایت(حاصل تقسیم 640 بر 8 ) برای ذخیره سازی رنگ مربوط به پیكسل های موجود در یك سطر بر روی صفحه نمایشگر  و 38400 بایت ( حاصلضرب 480 در 80 ) حافظه بمنظور نگهداری تمام پیكسل های قابل مشاهده بر روی صفحه ، خواهد بود .

-اینترفیس كامپیوتر . دومین چیزی كه یك كارت گرافیك به آن نیاز دارد ، روشی  بمنظور تغییر محتویات حافظه كارت گرافیك است . امكان فوق با اتصال كارت گرافیك به گذرگاه مربوطه بر روی برد اصلی تحقق پیدا خواهد كرد. كامپیوتر قادر به ارسال سیگنال از طریق گذرگاه مربوطه برای تغییر محتویات حافظه خواهد بود.

-اینترفیس ویدئو . سومین چیزی كه یك كارت گرافیك به آن نیاز دارد ، روشی بمنظور تولید سیگنال برای مانیتور است . كارت گرافیك می بایست سیگنال های رنگی را تولید تا باعث حركت اشعه  در CRT گردد. فرض كنید كه صفحه نمایشگر در هر ثانیه شصت فریم را بازخوانی / باز نویسی می نماید ، این بدان معنی است كه كارت گرافیك تمام حافظه مربوطه را بیت به بیت اسكن  و این عمل را شصت مرتبه در ثانیه انجام  دهد. سیگنال های مورد نظر برای هر پیكسل موجود بر هر خط ارسال و در ادامه یك پالس افقی sync ، نیز ارسال می گردد.عملیات فوق برای 480 خط تكرار  شده  و در نهایت یك پالس عمودی sync ارسال خواهد شد.

پردازنده های كمكی گرافیك

یك كارت گرافیك ساده نظیر آنچه در بخش قبل اشاره گردید ،Frame Buffer نامیده می شود. كارت،  یك فریم از اطلاعاتی را نگهداری می نماید كه برای نمایشگر ارسال شده است . ریزپردازنده كامپیوتر مسئول بهنگام سازی هر بایت در حافظه كارت گرافیك است .  در صورتیكه عملیات گرافیك  پیچیده ای را داشته باشیم ، ریزپردازنده كامپیوتر مدت زمان زیادی را صرف بهنگام سازی  حافظه كارت گرافیك كرده و برای سایر عملیات مربوطه زمانی باقی نخواهد ماند. مثلا" اگر یك تصویر سه بعدی دارای 10000 ضلع باشد ، ریزپردازنده می بایست هر ضلع را رسم و عملیات مربوطه در حافظه كارت گرافیك را نیز انجام دهد. عملیات فوق زمان بسیار زیادی را طلب می كند.

كارت های گرافیك جدید ، بطرز قابل توجه ای ، حجم عملیات مربوط به پردازنده اصلی كامپیوتر را كاهش می دهند. این نوع كارت ها دارای یك پردازنده اصلی پر قدرت بوده كه مختص عملیات گرافیكی طراحی شده است. با توجه به نوع كارت گرافیك ، پردازنده فوق می تواند یك " كمك پردازنده گرافیكی "  یا یك " شتاب دهنده گرافیكی " باشد. پردازنده كمكی و پردازنده اصلی بصورت همزمان فعالیت نموده و در مواردیكه از شتاب دهنده گرافیكی استفاده می گردد ، دستورات لازم از طریق پردازنده اصلی برای شتاب دهنده ارسال و شتاب دهنده مسئولیت انجام آنها را برعهده خواهد داشت .

 در سیستم های  " كمك پردازنده "  ، درایور كارت گرافیك عملیات مربوط به كارهای گرافیكی را مستقیما" برای پردازنده كمكی گرافیكی ارسال می كند. سیستم عامل هر چیز دیگر را برای پردازنده اصلی ارسال خواهد كرد.  در سیستم های " شتاب دهنده گرافیكی " ، درایور كارت گرافیك هر چیز را در ابتدا برای پردازنده اصلی كامپیوتر ارسال می كند. در ادامه پردازنده اصلی كامپیوتر ، شتاب دهنده گرافیك را به منظور انجام  عملیات خاصی هدایت می كند. مثلا" پردازنده ممكن است به شتاب دهنده اعلام نماید كه :" یك چند ضلعی رسم كن "  در ادامه شتاب دهنده  فعالیت تعریف شده فوق را انجام خواهد داد.

عناصر دیگر بر روی كارت گرافیك

یك كارت گرافیك دارای عناصر متفاوتی است :

-پردازنده گرافیك . پردازنده گرافیك بمنزله مغز یك كارت گرافیك است . پردازنده فوق می تواند یكی از سه حالت پیكربندی زیر را داشته باشد :

--Graphic Co-Processor . كارت هائی از این نوع قادر به انجام هر نوع عملیات گرافیكی بدون كمك گرفتن از پردازنده اصلی كامپیوتر می باشند.

--Graphics Accelerator. تراشه موجود بر روی این نوع كارت ها ، عملیات گرافیكی را بر اساس دستورات صادره شده توسط پردازنده اصلی كامپیوتر انجام خواهند داد.

--Frame Buffer . تراشه فوق ، حافظه موجود بر روی كارت را كنترل و اطلاعاتی را برای " مبدل دیجیتال به آنالوگ " (DAC) ارسال خواهد كرد . عملا" پردازشی توسط تراشه فوق انجام نخواهد شد.

 

 

 

-حافظه . نوع حافظه استفاده شده  بر روی كارت های گرافیك متغیر است . متداولترین نوع ، از پیكربندی dual-ported استفاده می نماید. در كارت های  فوق امكان نوشتن در یك بخش حافظه و امكان خواندن از بخش دیگر حافظه بصورت همزمان امكان پذیر خواهد بود. بدین ترتیب مدت زمان لازم برای بازخوانی / بازنویسی یك تصویر كاهش خواهد یافت .

-Graphic BIOS . كارت های گرافیك دارای یك تراشه كوچكBIOS می باشند. اطلاعات موجود در تراشه فوق به سایر عناصر كارت نحوه انجام عملیات (مرتبط به یكدیگر) را تبین خواهد كرد.BIOS همچنین مسئولیت تست كارت گرافیك ( حافظه مربوطه و عملیات ورودی و خروجی ) را برعهده خواهد داشت .

-Digital-to-Analog Converter ) DAC) . تبدیل كننده فوق راRAMDAC نیز می گویند. داده های تبدیل شده به دیجیتال مستقیما" از حافظه اخذ خواهند شد. سرعت تبدیل كننده فوق تاثیر مستقیمی را در ارتباط با مشاهده یك تصویر بر روی صفحه نمایشگر خواهد داشت .

 

 

 

-Display Connector . كارت های گرافیك از كانكتورهای استاندارد استفاده می نمایند.اغلب كارت ها از یك كانكتور پانزده پین استفاده می كنند. كانكتورهای فوق همزمان با عرضهVGA :Video Graphic Array  مطرح گردیدند.

-Computer(Bus) Connector . اغلب گذرگاه فوق از نوعAGP است ..پورت فوق امكان دستیابی مستقیم كارت گرافیك به حافظه را فراهم می آورد.ویژگی فوق  باعث می گردد كه سرعت پورت های فوق نسبت بهPCI چهار مرتبه سریعتر باشد. بدین ترتیب پردازنده اصلی سیستم قادر به انجام فعالیت های خود بوده و تراشه موجود بر روی كارت گرافیك امكان دستیابی مستقیم به حافظه را خواهد داشت .

استاندارد های كارت گرافیك

اولین كارت گرافیك در سال 1981 توسط شركتIBM عرضه گردید. كارت فوق بصورت تك رنگ  و با نامMonochrome Display Adapters)MDAs) ارائه گردید. صفحات نمایشگری كه از كارت فوق استفاده می كردند ، متنی بودند. رنگ نوشته سفید یا سبز و زمینه سیاه بود. در ادامه كارت های چهار رنگHercules Graphic Catd)HGC) ارائه گردیدند. سپس كارت های هشت رنگColor Graphic Adapter)CGA)  و كارت های شانزده رنگEnhanced Graphic Adapter)EGA) ارائه گردیدند.  تولیدكنندگانی دیگر، نظیر كمودور كامپیوترهائی را معرفی كردند كه دارای كارت های گرافیك از قبل تعبیه شده و ساخته شده در سیستم بودند. كارت های فوق قادر به نمایش تعداد زیادی رنگ بودند.

زمانیكه شركتIBM در سال 1987 كارتVideo Graphic Array)VGA) را معرفی كرد، استاندارد جدیدی در این راستا مطرح گردید. نمایشگرهایVGA قادر به ارائه 256 رنگ و وضوح تصویر 400 * 720 بودند. یك سال بعد استانداردSuper Video Graphic Array)SVGA) مطرح گردید.  استاندارد فوق قادر به ارائه 16/8 میلیون رنگ با وضوح تصویر 1024 * 1280 است .

كارت های گرافیك از استانداردهای متفاوتی پیروی می نمایند. تولیدكنندگان كارت گرافیك همواره سعی در افزایش تعداد رنگ و وضوح تصویر با توجه به راهكارهای اختصاصی خود دارند. كارت های گرافیك می بایست قادر به اتصال به سیستم باشند. كارت های گرافیك قدیمی اغلب از طریق  اسلات هایISA و یا PCI  به سیستم  متصل می شوند . اغلب كارت های گرافیك جدید از پورتAGP برای اتصال به كامپیوتر استفاده می نمایند.

 

 

 

در مطلب بعدی به بررسی كامل انواع مختلف كارت های گرافیك می پردازیم .


سرعت پردازشگر
مشابه پردازشگر اصلي كامپيوتر ها، داشتن سرعت كلاك بيشتر براي پردازشگر كارت گرافيك ، صرفاً به مفهوم عملكرد سريعتر آن نيست. شايد يك پروسسور 400MHz سريعتر از يك پروسسور 600MHz در يك سيكل كاري باشد. از ديد يك پروسسور گرافيكي سرعت به سرعت Render و سرعت تعداد پيكسل هايي كه مي تواند در هر سيكل پردازش نمايد بستگي دارد. 

ظرفيت حافظه 
عبارت است از ميزان حافظه اي كه روي كارت گرافيك صرفاً جهت فعاليتها و كارهاي گرافيكي قرار گرفته است. در حال حاضر تمامي چيپ ها قابليت استفاده از مقادير مختلف حافظه را دارا هستند .كه در برخي موارد اين ميزان به 512MB هم مي رسد.ميزان حافظه در عملكرد كارت گرافيك به نوع كارت گرافيكيي كه انجم مي دهيد نيز بستگي دارد. دسترسي پردازشگر كارت گرافيك به حافظه كارت بسيار سريع تر از RAM كامپيوتر است. بنابراين حافظه بيشتر بر روي كارت باعث مي شود كه پردازشگر براي به دست آوردن اطلاعات مورد نياز كمتر به حافظه اصلي مراجعه كند و سرعت پردازش تصاوير بالا مي رود. به زبان ساده تر اگر در حال حاضر از كارت گرافيك Geforce 6600 با 128 مگا بايت حافظه استفاده مي كنيد و قصد داريد آن را به 256 مگابايت حافظه ارتقادهيد شايد در زماني كه با كامپيوتر بازي مي كنيد اصلاً متوجه تغيير عملكرد آن نشويد مگر اينكه از بازي هايي استفاده كنيد كه اين قابليت را دارا باشد.

پهناي باند حافظه
خصوصيت سرعتي است كه پروسسور گرافيكي مي تواند با حافظه كارت ارتباط برقرار كند. يكي از محدوديت ها در كارهاي سه بعدي سرعتي است كه كامپيوتر مي تواند اطلاعات را به پردازشگر گرافيك انتقال دهد. حافظه سريعتر به مفهوم بر طرف كردن اين محدوديت است كه باعث افزايش سرعت Rendering خواهد شد. كارت هاي گرافيك در حال حاضر از دو نوع حافظه بهره مي برند. DDR, GDDR3 كه نوع GDDR3 سريعتر است و بهتر مي تواند مانع از مشغول شدن پردازشگر گرافيك شود.
عملكرد كارت همچنين مي تواند از پهناي باند Memory BUS تاثير بپذيرد. يك كارت گرافيك با Memory BUS 128 Bit مي تواند دو برابر يك كارت با Memory BUS 64 Bit اطلاعات را بين حافظه كارت و پروسسور تبادل نمايد.

Shader Model 
مدلهاي Direct X shader جزئيات بسياري را جهت كنترل بر روي آنچه نمايش داده مي شود براي افراد خواستار توسعه ارائه مي دهد. و مي تواند ايفكت هاي بسياري نظير سايه هاي پيچيده انعكاس نور، ايجاد مه و مانند آنها را بوجود آورد. مايكروسافت با ارائه Shader Model از ابتدا قدرت مانور زيادي را در اختيار توسعه دهندگان قرار داده است كه نتيجه آن ايجاد پتانسيل بالا جهت واقعي تر و ملموس تر كردن تصاوير بوده است Shader Model IIنسخه اي است كه DirectX-9.0 در اختيار كاربران قرار مي دهد. در كليه كارتهاي گرافيكي LEADTEK از چيپستهاي Nvidia كه از Shader Model III پشتيباني مي كند استفاده شده است . Ultra Shadow II براي به تصویر کشیدن صحنه های واقعی و باور نکردنی در بازیها و خلق سایه های درست و دقیق استفاده مي شود.فعل و انفعالات پیچیده بین منابع نور ، اشیاء و نشانه های گرافیکی شامل برنامه هایی می شود که جزئیات را با دقت بیشتری بررسی می کنند و در واقع در یک بازی ، تمامی منابع نوری مرتبط به هر شیئ باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند. امروزه پردازنده های Nvidia Gforce6 , Nvidia Gforce7, Nvidia Gforce8 توسط تکنولوژی Ultra Shadow ΙΙ بازی ها را برای ساخت جلوه های ویژه و همچنین ایجاد موقعیت های دیجیتالی پشتیبانی می کنند.این بدین معناست که در سیستمهایی که از پردازنده های فوق استفاده می کنند هر زمان که یک بازی یا یک برنامه کاربردی به برآورد سایه ها بپردازد، Ultra Shadow ΙΙ عملکرد نهایی کار را ارتقاء می بخشد. با استفاده از این تکنولوژی هرچه نیاز بیشتری به نورپردازی و محاسبه سایه ها در یک صفحه داشته باشیم بهبود قابل توجهی در نوع عملکرد حاصل خواهد شد و در حقیقت هر چه قدر ترکیبات پیچیده تر باشد، نتایج قابل ملاحظه و برجسته تری به دست خواهد آمد. در مجموع این تکنولوژی نسبت به نسخه قبلی می تواند میزان کارایی سایه زنی را تا چهار برابر افزایش دهد.


یکی دیگر از مزایای این تکنولوژی این است که به نویسندگان نرم افزارهاي گرافيكي این امکان را می دهد که سایه ها را با سرعت بسیار بالاتری از طریق حذف نواحی غیر ضروری برآورد نمایند.در واقع با مشخص کردن پهنای باند یک صفحه و تمرکز بر روی نواحیي که بیشتر تحت تاثیر منابع نوری هستند، نرم افزار نویسان می توانند فرآیند پردازش سایه ها را به طور عمده ای تسریع نمایند. با به کار گیری سایه ها یی که امکان تنظیمات پارامتری را برای افزایش کارایی دارند،نویسندگان نرم افزارهاي گرافيكي می توانند تصاویر گرافیکی باور نکردنیي که به واقعیت بسیار نزدیک می باشند و عملکرد پر هیبتی را برای بازیهای Fast Action به همراه خواهد داشت را خلق نمایند. 

نهایتاً این که تکنیکهای جدید از سوی کمپانی NVIDIA به نویسندگان نرم افزارهاي گرافيكي امکان انعطاف پذیری بیشتری می دهد و بدین ترتیب می توانند از تمام توان سخت افزاری که برای ایجاد جلوه های بی نظیر در بازیها و نرم افزارهای سه بعدی بدان نیاز دارند، بهره گیرند.

بازیهای آینده با سرعت هر چه سریعتر به سمت نورپردازی موزون حرکت می کنند که این امر بدون کاهش عملکرد PC لحظات بسیار جذابی را برای کاربران به ارمغان خواهد آورد.


Fill Speed
اين خصوصيت به مفهوم سرعتي است كه كارت گرافيك مي تواند يك صفحه را نقاشي كند. هر سطح در صحنه هاي سه بعدي داراي يك Textureاست كه به آن نسبت داده شده سرعت پيكسلها (Texel) در ثانيه نشان دهنده اين است كه چه تعداد از پيكسلهاي Texture مي توانند در هر ثانيه نمايش داده شوند.

اينكه Texture چيست ؟ بايد بگويم Texture ها تصاويري هستند كه جنس،حالت و بعضي از خواص ماده را به صورت روكش روي سطح يك جسم سه بعدي نمايش مي دهند مثلآ عكس يك چوب را روي يك مكعب مستطيل قرار مي دهند تا شكل الوار ديده شود. اما يك Texel چيست؟ يك Texel به نوعي مشابه يك پيكسل سه بعدي است. در واقع يك رويه سطح مي تواند توسط خانه هاي يك تصوير 640×480 پيكسل از تصوير آجرها نمايش داده شود. هر پيكسل در اين صفحه Texel خوانده مي شود و روي هر Texel پردازش صورت مي گيرد تا فاصله و زاويه اين نقطه از ديوار را نمايش دهد. سرعت fill حاصل ضرب سرعت كلاك پروسسور و تعداد پيكسل هايي است كه مي تواند در هر سيكل كلاك پردازش شوند.


گوشه ها 
با وجود اينكه سرعت Fill اطلاعاتي در خصوص عمليات Rendering چيپ گرافيكي مي دهد اما در مورد محاسبات هندسي هيچگونه اطلاعاتي ندارد. چيپهاي گرافيكي نمي توانند روي سطوح منحني كار كنند. آنها مي توانند فقط سطوح مسطح را پردازش نمايند. اما اگر به اندازه كافي سطوح مسطح در اختيار داشته باشند مي توانند با كنار هم قرار دادن آنها سطحي مشابه منحني بوجود آورند. و هر چه تعداد اين سطوح مسطح بيشتر باشد انحناي سطح حاصل طبيعي تر به نظر مي آيد البته كار پردازش براي گرافيك هم مشكل تر مي شود.

در پردازشي كه Tessellation خوانده مي شود تمامي اشياء در يك صحنه سه بعدي به سطوح مثلثي شكل شكسته مي شوند. همانطور كه گفته شد افزايش اين سطوح مثلثي باعث نمايش بهتر اشيا مي شود يك جسم سه بعدي مي تواند متشكل از صدها يا هزاران مثلث باشد. اين موضوع همان چيزي است كه سازندگان بازيها در زمان طراحي اشياء و شخصيت هاي بازي با آن در گير هستند يعني مثلاً كاراكتر را به گونه اي طراحي كنند كه نه بازي خيلي سنگين شود ( تعداد سطوح مثلثي زياد شود ) و نه آنقدر در تعداد آنها صرفه جويي كنند كه كاراكتر داراي لبه هاي تيزي شود و شكل طبيعي نداشته باشد.

استاندارد هاي متفاوتي براي بيان ميزان قدرت پردازش هندسي استفاده مي شود مشخصه چيپNVIDIA بر اساس تعداد رئوس در ثانيه است، كه به مفهوم نقاط در گوشه هاي مثلث مي باشد، در حاليكه مشخصه ATI بر اساس تعداد مثلث در ثانيه است. با توجه به اينكه مثلث هاي كنار هم داراي رئوس مشتركي هستند. نمي توان به سادگي تعداد مثلث ها را بدست آورد.


Anti-aliasing

Anti-aliasing روشي است كه براي حذف دندانه هايي كه در خطوط مورب يا منحني ها ديده مي شود ايجاد شده است. براي فهم بهتر موضوع برنامه paint را باز كنيد و يك خط مورب بكشيد اين دندانه ها به راحتي قابل ديدن هستند، Anti-aliasing باعث مي شود تصوير طبيعي تر به نظر بيايد ولي معمولاً سبب كند شدن كامپيوتر مي شود چندين سطح براي Anti-aliasing وجود دارد كه برخي بيش از بقيه به سيستم فشار وارد مي كنند.

RAMDAC

RAMDAC مخفف عبارت RAM Digital to Analogue Converter مي باشد كه به معناي مبدل ديجيتال به آنالوگ حافظه RAM مي باشد. RAMDAC يك چيپ ست است كه صحنه ها را مي گيرد و به فرمتي مناسب براي مانيتور يا نمايشگر تبديل مي كند. پردازشگر گرافيكي ، تصوير نهايي را خلق مي كند و RAMDAC به عنوان رابط پردازشگر و كابل VGA يا DVI قرار مي گيرد تا در نهايت تصوير روي مانيتور قرار گيرد RAMDAC ها داراي سرعتهاي متفاوتي هستند معمولاً 350-400 مگاهرتز. يك RAMDAC سريعتر به معناي آن است كه كارت گرافيك قادر است رزولوشن بالاتري را در خروجي پشتيباني كند، RAMDAC چند تايي به اين معناست كه كارت گرافيك مي تواند از چندين نمايشگر به طور همزمان پشتيباني كند 


SLI-Support
مخفف عبارت Scalable Link Interface است. شركت NVIDIA اين روش را براي توسعه كارتهاي گرافيكي خود ابداء نموده و از آن استفاده مي نمايد . با استفاده از اين تكنولوژي مي توان دو يا چند كارت گرافيك كه از SLI پشتيباني مي كنند را در كنار هم نصب نمود و يك خروجي بسيار قوي و با كيفيت دريافت نمود .

SLI يك برنامه كاربردي جهت پردازش موازي تصاوير گرافيكي كامپيوترمي باشد كه به منظور افزايش توان پردازش در محاسبات كارتهاي گرافيكي استفاده مي شود. با استفاده از SLI به راحتي مي توان با اضافه كردن تنها يك كارت گرافيكي ديگر به كامپيوترپيچيدگيهاي گرافيكي سنگيني را حل كرد .

نام SLI اولين بار توسط 3dfx استفاده شد . 3dfx يك شركت توليد كننده كارتهاي گرافيكي بود كه در سالهاي 1990 تا 2000 ورشكسته شد و براي هميشه از صنعت توليد قطعات كامپيوتري كنار رفت .اين شركت SLI را Scan-Line Interleave مي ناميد . پس از ورشكستگي 3dfx شركت NVIDIA تشكيل مي شود كه كليه كاركنان 3dfx را استخدام كرده و با خريداري كارخانجات 3dfx فعاليت توليد قطعات كامپيوتري ، به ويژه كارتهاي گرافيكي را با مديريتي نوين از سر مي گيرد .

سرانجام شركت NVIDIA در سال 2004 مجدداً‌SLI را به بازار مصرف معرفي مي كند . NVIDIA اين كار را همزمان با استفاده از كامپيوترهايي كه از تكنولوژي جديد PCI Express پشتيباني مي كردند ، آغاز مي نمايد. به هر حال با حضور SLI، تكنولوژي ، نمايش مهيجي از تصاوير حرفه اي در معرض ديد عموم قرار داد.



خروجي DVI 
از كارت های گرافیك كه دارای اينترفيس ويژوال دیجیتال می باشند ، بمنظور اتصال به مانیتورهای دیجیتال استفاده می گردد. با استفاده از اينترفيس DVI و پورت خروجی DVI، امکان اتصال کارت های گرافيک به انواع مانیتورهای دیجیتال و آنالوگ ، فراهم می گردد . 


ورودي-خروجي S-Video 
پورت خروجی S-Video ، امکان ارسال سیگنالهای ویدئویی را به تلویزیون، VCR و سایر دستگاههای مشابه فراهم می نمايد. با استفاده از پورت ورودی S-Video ، می توان تصاوير ویدئویی را از وسایلی نظیر VCR، دوربین های فیلمبرداری به كامپیوترتان تغذيه نمود. 


ورودي-خروجي مركب 
پورت های مرکب دارای عملکردی مشابه پورت های S-Video بوده با اين تفاوت که امکان اتصال به تجهیزات قدیمی كه دارای پتانسيل لازم بمنظور ارتباط و استفاده از پورت S-Video نمی باشند را فراهم می نمايد .اكثر كارت های گرافیك كه دارای پورت های S-Video می باشند ، دارای يک کابل لازم بمنظور تبديل پورت فوق به پورت های مرکب می باشند . 


نمايش دو تصوير 
بمنظور اتصال کامپيوتر به يک مانيتور ديگر و يا تلويزيون ( مشاهده دو و یا حتی سه تصویر جداگانه ) ، می بايست از يک کارت گرافيک که دارای پورت های اضافه و RAMDAC (تراشه هائی که تصاویر دیجیتال را به سیگنالهای آنالوگ تبدیل می كنند) اضافی ، استفاده گردد

ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 13 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

                                                                                                                                                           

● قسمت اول

● تاریخچه مودم:  مودم ازسال 1960 در کامپیوتر و بمنظور ارسال و دریافت اطلاعات توسط ترمینال ها و اتصال به سیستم های مراکزی، مورد استفاده قرار گرفته است.

سرعت مودم ها در سال 1960 حدود 300 بیت در ثانیه (Bps) بود. در آن زمان یک ترمینال ( یک صفحه کلید و صفحه نمایشگر) قادر به تماس تلفنی با کامپیوتر مرکزی بود. فراموش نکنیم که در آن زمان کامپیوتر بصورت اشتراکی مورد استفاده قرار میگرفت و سازمانها و موسسات با خریداری نمودن زمان مورد نظر خود، امکان استفاده از کامپیوتر اصلی را بدست می آورند. مودم ها در آن زمان این امکان را بوجود می آورند که موسسات یاد شده قادر به ارتباط با سیستم مرکزی با سرعتی معادل 300 بیت در ثانیه باشند.در چنین حالتی زمانیکه کاربری از طریق ترمینال کاراکتر را تایپ می کرد، مودم کد معادل کاراکتر تایپ شده را بر اساس استاندارد اسکی، برای کامپیوتر مرکزی ارسال می نمود. در مواردیکه کامپیوتر مرکزی اطلاعاتی را بمنظور نمایش برای ترمینال ارسال می کردد نیز از مودم استفاده می گردید.

همزمان با عرضه کامپیوترهای شخصی در سال 1970 استفاده از سیستم های بولتنی مطرح گردید. اشخاص و یا موسسات با استفاده ازیک و یا چند مودم و برخی نرم افزارهای مربوط به BBS  ، سیستم را پیکربندی نموده و کاربران دیگر با استفاده از مودم قادر به تماس با سیستم بولتنی، بودند. در چنین مواردی کاربران برنامه شبیه ساز کننده ترمینال، را بر روی کامپیوتر خود اجراء می نمودند و بدین ترتیب سیستم آنان مشابه یک ترمینال رفتار می نمود.

 

از سیستم های بولتنی اغلب برای اطلاع رسانی استفاده می گردید. سرعت مودم ها در آن زمان حدود 300 بیت در ثانیه بود. در این حالت در هر ثانیه حدود 30 حرف می توانست ارسال گردد. تا زمانیکه کاربران حجم بالائی از اطلاعات را ارسال نمی کردند مشکلات ارتباطی از بعد سرعت چندان مشهود نبود ولی بمحض ارسال داده های با حجم بالا نظیر برنامه ها و تصاویر به سیستم های بولتنی و یا دریافت اطلاعا ت از طریق آنان سرعت 300 بیت در ثانیه پاسخگو نبود . تلاش های فراوانی در جهت افزایش سرعت مودم ها صورت گرفت . ماحصل تلاش های فوق افزایش نرخ انتقال اطلاعات در مودم ها بود .

از سال 1960 تا 1983 سرعت 300 بیت در ثانیه

از سال 1984 تا 1985 سرعت 1200 بیت در ثانیه

از سال 1986 تا 1989 سرعت 2400 بیت در ثانیه

از اواخر سال 1990 تا اوایل 1991 9600 بیت در ثانیه

سرعت 19/2 کیلو بیت در ثانیه

سرعت 28/8 کیلو بیت در ثانیه

سرعت 33/6 کیلو بیت در ثانیه

سرعت 56 کیلو بیت در ثانیه ( در سال 1998 استاندارد گردید )

خطوط ADSL با حداکثر سرعت 8 مگابیت در ثانیه ( از سال 1999 متداول شده است )

مود مهای با سرعت 300 بیت در ثانیه:

در آغاز از مودم های با سرعت 300 بیت در ثانیه استفاده می گردید . طرز کار مودم های فوق بسیار ساده بود. مودم های فوق از یک FSK برای ارسال اطلاعات دیجیتال از طریق خطوط تلفن استفاده می کردند. در FSK از یک فرکانس ( Tone) متفاوت برای بیت های متفاوت استفاده می گردید. زمانیکه یک مودم متصل به ترمینال با مودم متصل به کامپیوتر تماس می گرفت، مودم متصل به ترمینال مودم، Originate نامیده می شود. مودم فوق برای مقدار" صفر" ، فرکانس 1070 هرتز و برای مقدار" یک"، فرکانس 1270 هرتز را ارسال می نماید. مودم متصل به کامپیوتر را مودم Answer می نامند. مودم فوق برای ارسال مقدار" صفر" ، فرکانس 2025 هرتز و برای مقدار" یک" ، فرکانس 2225 هرتز را ارسال می کرد.با توجه به اینکه مودم های فرستنده و گیرنده از فرکانس های متفاوت برای ارسال اطلاعات استفاده می کردند، امکان استفاده از خط بصورت همزمان فراهم می گردید. عملیات فوق Full Duplex نامیده می شود. مودم هائی که صرفا" قادر به ارسال اطلاعات در یک جهت در هر لحظه می باشند Half Duplex نامیده می شوند.

فرض کنید دو مودم متصل و کاربر ترمینال ( فرستنده ) حرف A را تایپ نمائند. کد اسکی حرف فوق 97 دهدهی و یا 01100001 باینری است . دستگاهی با نام UART موجود در ترمینال بایت ها را به بیت تبدیل و آنها را از طریق پورت سریال (RS 232 Port) در هر لحظه ارسال می دارد. مودم ترمینال به پورت سریال متصل بوده و در هر لحظه یک بیت را دریافت می دارد.در ادامه اطلاعات مورد نظر از طریق خط تلفن ارسال خواهند شد.

● قسمت دوم

● مودم Adsl:  یکی از جدیدترین روشهای دسترسی به اینترنت استفاده از خطوط DSL یا Digital Subscriber Line می باشد.سرویسهای مانند VDSL شرکتها را قادر می سازد تا با سرعت 55مگابایت در ثانیه به اینترنت متصل شوند و با سرویسهای خانگی مانند ADSL سرعت دریافت داده ها تا 1/5 مگابایت در ثانیه افزایش می یابد که این تقریبا 30 برابر بیشتر از سرعت مودمهای معمول در بازار با سرعت 56 کیلو بایت در ثانیه می باشد. برای استفاده از فناوری های DSL نیاز به استفاده از هیچ گونه کابل و سیم کشی خاصی نمی باشد و از طریق همین خطوط تلفن معمولی استفاده می شود.

در حقیقت به مودمهایی که استفاده می شود ADSL اطلاق می شود نه به خطوطی که استفاده می کنیم.در این سرویسها لازم است که هم کاربر و هم شرکت ارائه دهنده خطوط پر سرعت از مودمهای ADSL استفاده بکنند. مودمهای معمولی سیگنالهای دیجیتالی را از کامپیوتر دریافت کرده و آنها را به سیگنالهای آنالوگ تبدیل می کنند ولی مودمهای ADSL تمامی داده ها را به صورت دیجیتالی دریافت و ارسال می کنند.از آنجائیکه در این حالت دیگر لازم نیست سیگنالها تبدیل شوند و داده ها تماما به صورت دیجیتالی ارسال و دریافت می شوند لذا سرعت انتقال داده ها بسیار بیشتر می شود. البته برای اینکه سرویس ADSL به خوبی کار کند باید مودم در فاصله مشخصی از مرکز ارائه دهنده سرویس اینترنت قرار داشته باشد. تعیین فاصله دقیق بر حسب نوع سرویس و سرعت درخواستی متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال برای دریافت داده ها با سرعت 8/448 مگابایت در ثانیه فاصله مودم تا مرکز مخابرات سرویس دهنده 2750 متر باشد و در فاصله 4900 متری سرعت دریافت داده ها به 2/048 مگا بایت در ثانیه کاهش می یابد.  یکی از مهمترین ویژگیهای استفاده از مودمهای ADSL ، استفاده همزمان از یک خط تلفن هم برای وصل شدن به اینترنت و هم صحبت کردن با تلفن است.مودمهای ADSL خط تلفن را به 3 کانال تقسیم می کند: یکی برای دریافت داده ها،یک برای ارسال داده ها و یکی برای گفتگو از طریق تلفن. البته خط تلفن به صورت فیزیکی به سه کانال مساوی تقسیم نمی شود بلکه با استفاده از تکنیکهای مدولاسیون(تلفیق) می توان سه نوع سیگنال صوت،ارسال و دریافت داده ها را از هم جدا کرد.

● قسمت سوم

● سرعت استفاده از اینترنت:سرعت استفاده از اینترنت برای هر کاربر به طور کلی به 2 عامل زیر بستگی دارد.

1) سرعت ارتباط کاربر با ISP که از طریق مودم و خطوط تلفن برقرار می شود بستگی به عوامل زیادی از جمله نوع مودم کاربر، نوع مودم های ISP و کیفیت خطوط مخابراتی ( سیم کشی سیم های تلفن،نوع سوئیچ مخابراتی) و مراکز مخابراتی بین راه (بین ISP و کاربر) ، هماهنگی و همگونی مودم های ISP و کاربر و..... دارد.  سرعت ارتباط یا Connection Speed که پس از برقراری ارتباط قابل مشاهده است تا حدود زیادی نشان دهنده سرعت ارتباط کاربر و ISP می باشد. این ارتباط در صورتی که ISP از خطوط تلفن معمولی استفاده کند حداکثر 33600bps و در صورتی که ISP از خطوط E1 استفاده کند حداکثر 56000bps یا اصطلاحا 56K می تواند باشد. لازم به ذکر است که این مقادیر حداکثر سرعت می باشد و با توجه به عوامل ذکر شده در هر مورد این سرعت می تواند کمتر از این باشد. علاوه براین موضوع در بعضی مواقع به دلیل اشکال نرم افزاری درسیستم عامل یا نرم افزارDriver مودم ، این سرعت به اشتباه نمایش داده میشود.

2) ظرفیت موجود ارتباط یک ISP با Backbone شبکه اینترنت به دو عامل بستگی دارد . اول این که شبکه ISP با چه سرعتی به اینترنت متصل است و دوم این که به طور همزمان چند کاربر می توانند از امکانات آن ISP استفاده کنند.  به عنوان مثال اگر یک ISP با سرعت 128Kbps به اینترنت متصل باشد و دارای 10 خط تلفن برای اتصال کاربران خود باشد به طور متوسط به هر خط 12.8Kbps پهنای باند اختصاص می یابد. بنابراین برای محاسبه پهنای باند و یا ظرفیت موجود هر ISP می بایست سرعت کلی آن را بر تعداد خطوط ( و یا کاربران همزمان ) تقسیم کنیم تا سرعت متوسط اختصاص یافته به هر خط مشخص شود.

جهت خرید انواع مودم می توانید به سایت : دیجی ابزار مراجعه فرمایید.


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

مقدمه

هر سئو کاری برای انجام فعالیتبهینه سازی سایت  مشتریان خودش از یک سری ابزارها استفاده می‌کنه که ممکنه این ابزارها تولید خودش باشه و یا از ابزارهایی استفاده کنه که برای عموم تولید شده و بصورت رایگان عرضه می‌شود.

من هم از یک سری ابزارها برای کارهای دیجی سئو مشتریانمون استفاده می‌کنم که در ادامه نام بعضی از آن‌ها که بیشتر مصرف داره رو می‌نویسم.

البته ذکر این نکته خیلی پر اهمیت هست که یک سری از ابزارهای توسط تیم فنی دیجی سئو تولید شده و  برخی از آن‌هایی که قابل ارائه باشند به مرور درون سایت معرفی می‌شوند.

تولبار توسعه وب یا web developer tools

این ابزار یکی از افزونه‌های مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اپرا است که بیشتر به منظور تشخیص و ویرایش فایل‌های CSS، HTML و جاوا اسکریپ استفاده می‌شود ولیکن من از این ابزار برای تشخیص لینک‌ها و رلوانسی اون‌ها در سئو استفاده می‌کنم.

سوسک آتشین یا Firebug

یعنی من واقعاً عاشق این ابزار هستم ولی حیف که فقط در فایرفاکس می‌تونم نسخه کامل اون رو داشته باشم. از این ابزار نیز می‌توانید برای بررسی کل سایت و حتی تغییرات آنی روی سایت بدون اینکه تغییرات ثبت شوند استفاده کنید.

این ابزار هم مختص سئو نیست ولیکن همانند ابزار قبلی می‌توانید برای بررسی و پیگیری لینک‌ها و سورس سایت استفاده کنید.

رکس هدر

من به این ابزار میگم رکس بگیرد! این ابزار می‌تونه ابزار خیلی مهمی تو سئو سایت باشه ولی خوب خیلی از ما وبمسترها شاید به کاری که این ابزار انجام میده واقف نباشیم.

رکس یک صفحه خیلی ساده اینترنتی هست که خالق اون خواسته به همه ما وبمسترها کمک کنه و ابزاری در اختیارمون قرار بده که براحتی هدرهای (Header) صفحه مورد نظر ما رو تشخیص بده و ما رو در تنظیم درست پیغام‌های بازخوردی از سایتمون کمک کنه.

یکی از مواردی که خیلی می‌تونه برامون کاربرد داشته باشه تشخیص صفحات و کد ۴۰۴ می‌باشد که با این ابزار می‌توانیم ببینم آیا واقعاً سایت ما در زمان بروز خطای ۴۰۴ به صفحه مورد نظر یعنی ۴۰۴ تعریف شده مراجعه می‌کند یا نه. حتماً می‌دونید که چرا باید صفحه ۴۰۴ اختصاصی داشته باشیم درسته؟

Live HTTP Headers

ابزار قبلی خیلی ابزار خوبی هست ولیکن حتما باید به آدرسش بریم تا بتونیم ازش استفاده کنیم. برای اینکه کمی راحت‌تر کار کنیم می‌تونیم از افزونه‌های موجود برای مرورگرمون استفاده کنیم و هدرهای صفحه خود را بررسی کنیم.

زمانی که من می‌خواهم به یکباره اطلاعات زیادی در مورد یک سایت داشته باشم. اون سایت رو بوسیله این قورباغه شیطون بررسی می‌کنم. این ابزار یک نرم‌افزار بسیار قدرتمند برای پیدا کردن مسیر لینک‌ها، عبارات تیتر شده، عکس‌ها و خیلی موارد دیگه هست. نکته قابل توجه این ابزار این هست که برای تمامی انواع سیستم عامل‌های مطرح دنیا ساخته شده و چون بوسیله زبان جاوا نوشته شده، قدرت و سرعت بسیار بالایی برای انجام کارهاش داره.

این ابزار برای استفاده‌های کوچک رایگان بوده و برای اینکه بخواهید سایت‌هایی با تعداد لینک بالای ۵۰۰ عدد را بررسی کنید باید آن را خریداری کنید.

افزونه سئو برای اکسل

این کاملاً اشتباه هست که فکر کنید سئو فقط بهینه سازی ساختار کد (کد نویسی) سایت یا تولید بک لینک است. بلکه سئو قسمت کوچکی از مارکتینگ آنلاین و تجارت الکترونیک است و فعالیت در این حوزه‌ها نیازمند دانش بالایی است. واکاوی اطلاعات و تحلیل آن‌ها تنها بخشی از این دانش‌ها هستند که شما باید داشته باشید تا بتوانید درک خوبی از وضعیت تجارت خود داشته باشید و تصمیمات خوبی برای آینده اتخاذ نمایید.

یکی از بهترین ابزاهای ساده و دم دستی که می‌توانید از برای ثبت، نگهداری و تحلیل سئو سایت خود از آن استفاده نمایید افزونه سئو برای اکسل می‌باشد. ک

سئو آن پیج On page SEO

می‌گویند خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج

این ضرب‌المثل معروف ما ایرانیها در خیلی موقیعت‌ها مصداق دارد و سئو هم یکی از مواردی هست که باید به این ضرب‌المثل توجه کند.

روی صحبت من در این قسمت با سایت‌هایی است که به تازگی فعالیت خود رو شروع کردند و یا قصد شروع فعالیت دارند. دوستان خوبم سعی کنید از همان روز اول پایه و اساسوب مارکتینگ  و سئو سایت خودتون رو درست بنا بگذارید و به موارد زیر توجه کنید.

  • طراحی زیبا و ساده‌ای داشته باشید
  • سایت شما باید سرعت بالایی داشته باشد
  • سعی کنید ساختار کد سایت شما برای روبات‌های موتورهای جستجو که نابینا هستند خوانا باشد.

و خیلی موارد دیگر که چک کردن آن‌ها بصورت یک‌جا برای هر کسی راحت نیست و بهتر است از ابزارهای آماده استفاده شود.

شما بوسیله این سایت می‌توانید بسیاری از معیارهای موتورهای جستجو را بررسی و تنظیم نمایید.

سئو آف پیج Off page SEO

علاوه بر معیارهای بهینه سازی کد سایت، شما نیاز به رعایت معیارهای دیگری همچون فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، رنک الکسا و خیلی موارد دیگر نیاز دارید که همه آن‌ها را بصورت یک‌جا می‌توانید در این سایت  داشته باشید.


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

راهنمای خرید تبلت - ۱۰ نکته که باید به آن‌ها توجه داشته باشید

شاید تا قبل از ورود Ipad به دنیای تکنولوژی کسی فکرش را هم نمیکرد که تبلت‌ها اینگونه در بین کاربران محبوبیت پیدا کنند اما این اتفاق افتاد و هم‌اکنون بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا ترجیح می‌دهند برای کارهای روزمره‌شان یک تبلت در کیف خود داشته باشند تا هرجا که نیاز داشتند به راحتی از آن استفاده کنند.

tablet-buying-guide-1.jpg

اما مدل‌های مختلفی از انواع تبلت در بازار موجود هستند که تفاوت‌هایی از لحاظ نوع سیستم‌عامل، اندازه صفحه نمایش، پردازنده و ... با یکدیگر دارند و انتخاب را برای کاربران کمی سخت کرده‌اند. در این مقاله قصد داریم به 10 نکته که در هنگام خرید تبلت باید مدنظر داشته باشید بپردازیم.

چه سیستم‌عاملی می‌خواهید؟

تبلت‌های موجود در بازار با سیستم‌عامل‌های مختلفی عرضه می‌شوند که در این میان شاید به جرات بتوان محبوب‌ترین سیستم‌عامل دنیای تبلت‌ها را iOS کمپانی Apple که هم روی ipad و هم بر روی iphone نصب است برشمرد اما این سیستم‌عامل را فقط و فقط روی محصولات کمپانی apple می‌توان یافت و شرکت‌های دیگر حق استفاده از آن را ندارند.

اما از طرفی دیگر، بسیاری از تبلت‌های موجود در بازار از نسخه سوم سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کنند که توانسته به رقیبی جدی برای iOS تبدیل شود. سیستم‌عامل اندروید که محصول کمپانی Google است و روی بیشتر اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌های بازار نیز یافت می‌شود در مدت کوتاهی توانست محبوبیت بسیار بالایی بین کاربران پیدا کند و می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد.

در بالا به دو سیستم‌عامل محبوب تبلت‌ها اشاره شد اما در بازار سیستم‌عامل‌های دیگری مانند Black Berry و HP نیز یافت می‌شوند. برخی تبلت‌ها هم با سیستم‌عامل Microsoft Windows 7 روانه بازار شده‌اند که البته این نسخه از ویندوز برای استفاده در تبلت‌ها ساخته نشده است اما نسخه جدید آن یعنی Windows 8 در نسخه پیش‌نمایش خود توانسته محبوبیت زیادی در بین کاربران تبلت‌ها بدست آورد و باید منتظر حضور آن در بازارها بود.

صفحه نمایش چه اندازه‌ای میخواهید؟

اندازه صفحه نمایش یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های انتخاب تبلت توسط کاربران است که تا حد زیادی می‌تواند روی خرید نیز تاثیر بگذارد. تبلت‌های موجود در بازار به طور میانگین از 7 اینچ شروع شده و تا اندکی بزرگتر از 10 اینچ ادامه می‌یابند. تبلت معروف iPad2 با اندازه‌ی 9.7 اینچ به بازار ارائه شده است که به اندازه‌ی کاربرپسند تبلت‌هاست و تبلت‌های جدید Andoid نیز با اختلافی اندک و بزرگ‌تر از iPad2 در اندازه‌های 10:1 اینچی روانه بازار شده‌اند.

tablet-buying-guide-3.jpg

البته تبلت‌ها در اندازه‌های کوچکتری نیز موجود هستند که بیشتر در سایزهای 7 اینچی روانه بازار شده‌اند.

چه پردازنده‌ای؟

همه‌ی تبلت‌های موجود در بازار از چیپ‌ست‌های ARM‌ بهره می‌برند. پردازنده‌های ARM همان پردازنده‌های استفاده شده در اسمارت‌فون‌ها و موبایل‌ها هستند که به تبلت‌ها نیز راه پیدا کرده‌اند. برخی شرکت‌ها نیز از نسخه‌های اختصاصی چیپ‌ست‌های ARM استفاده میکنند. مانند کمپانی Apple که از Apple A5 chip روی iPad2 استفاده کرده و همچنین پردازنده‌های شرکت nVidia موسوم به tagra2 که روی بیشتر تبلت‌های اندرویدی یافت میشود. همچنین لازم به ذکر است که بیشتر تبلت‌های امروزی از پردازنده‌های دو هسته‌ای استفاده می‌کنند.

آیا شما تبلتی مجهز به 3G‌ می‌خواهید؟

همه‌ی تبلت‌ها از تکنولوژی Wifi برای اتصال بی‌سیم به شبکه‌های اینترنت و خانگی استفاده می‌کنند ولی همه تبلت‌ها از فناوری 3G پشتیبانی نمی‌کنند. فناوری 3G به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید با استفاده از سیم‌کارت‌های اپراتور سرویس‌دهنده خطوط موبایل به اینترنت متصل شده و از آن استفاده کنید. البته این ویژگی در ایران با همان تکنولوژی 2G قابل استفاده است.

آیا دوربین دارد؟

یکی از مقوله‌های مدنظر کاربران هنگام خرید تبلت‌ها دوربین آنها می‌باشد. iPad2 و بیشتر تبلت‌های آندرویدی از دو دوربین (یکی در جلو و یکی در پشت تبلت) استفاده می‌کنند. دوربین جلویی برای برقراری مکالمه تصویری می‌باشد که معمولا کیفیت آن VGA بوده و برای مکالمه تصویری مناسب است اما دوربین پشتی دارای کیفیت بالاتری بوده و برای عکسبرداری و فیلم‌برداری استفاده می‌شود. همچنین بیشتر تبلت‌های موجود در بازار از فیلمبرداری 720P پشتیبانی می‌کنند اما بهتر است هنگام خرید دوباره این گزینه را بررسی کنید.

چه تعداد نرم‌افزار برای تبلت من یافت می‌شود؟

فروشگاه نرم‌افزاری Apple هم‌اکنون نزدیک به 300000 نرم‌افزار دارد که حدود 65000 تای آنها به طور اختصاصی برای iPad نوشته شده‌اند پس شما در استفاده از iPad مشکلی از لحاظ نرم‌افزاری نخواهید داشت.

از سوی دیگر Android 3.0 قرار دارد که با توجه به انتشار تازه‌ی‌اش تا کنون نرم‌افزارهای زیادی برای آن نوشته شده است و در این سیستم‌عامل نیز نباید نگران کم بودن نرم‌افزارهای مخصوص آن باشید.

چقدر فضا دارد؟

چقدر فضا برای کار خود احتیاج دارید؟ شاید 16GB فضا برای وبگردی و کارهای روزمره و گوش کردن موسیقی فضای کافی باشد اما برای نگه‌داشتن فیلم و فایل‌های حجیم هرگز. متاسفانه iPad از اسلات کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کند اما بیشتر تبلت‌های موجود در بازار دارای شیار کارت حافظه بوده و می‌توانید حافظه‌ی آنها را افزایش دهید. همچنین تبلت‌ها در نسخه‌های 32GB و 64GB نیز روانه بازار شده‌اند.

آیا به تلویزیون یا مانیتور وصل می‌شود؟

بسیاری از تبلت‌ها را می‌توان با استفاده از کابل‌های HDMI به نمایشگرهای خانگی یا مانیتورها وصل کرد و فایل‌های ویدیویی یا سایر فایل‌های تصویری را تماشا کرد. اگر این قابلیت را می‌خواهید باید توجه داشته باشید که در هنگام خرید تبلت، حتما پورت HDMI یا Mini HDMI روی آن موجود باشد. در این صورت شما فقط نیاز به خرید یک کابل HDMI برای متصل کردن تبلت خود به تلویزیون یا مانیتور می‌باشید.

وزن و ضخامت آن چقدر است؟

وقتی iPad2 با وزن 601 گرم و ضخامت 8.8 میلیمتر راهی بازارهای جهانی شد سر و صدای بسیار زیادی به پا کرد و بسیاری را شگفت‌زده کرد اما مدتی پس از آن تبلت سامسونگ یعنی Galaxy Tab 10.1 حتی پا را از این هم فراتر گذاشت و تبلتی سبک‌تر و نازکتر را راهی بازار کرد. این تبلت تنها 595 گرم وزن و همچنین 8.6 میلیمتر ضخامت داشت.

tablet-buying-guide-2.jpg

مدتی بعد تبلت 7 اینچی بلک‌بری با ضخامت 9.7 میلیمتر با وزنی معادل 400 گرم وارد بازار شد وزن آن از همه‌ی تبلت‌ها سبکتر بود و به همین ترتیب تا به امروز این رقابت در وزن و ضخامت همچنان ادامه دارد. انتخاب در این گونه موارد کمی سخت می‌شود اما اگر به طور مداوم از تبلت استفاده می‌کنید پیشنهاد می‌شود از تبلت‌های سبک‌تر استفاده کنید و اگر جابجایی آن برایتان مهم‌تر است از تبلت‌هایی با ضخامت کمتر. به هرحال انتخاب با خود شماست.

آیا شما واقعا یک تبلت می‌خواهید؟

اگرچه تبلت‌ها بسیار زیبا، شیک و فوق‌العاده هستند و انجام بسیاری کارهای روزمره مانند وبگردی، مدیریت تصاویر و ... با آنها بسیار ساده‌تر شده است اما شما نمی‌توانید انتظار کارهای سنگین از تبلت‌ها داشته باشید. اگر شما یک کامپیوتر برای کارهای سنگین می‌خواهید به هیچ عنوان نمی‌توان لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای موجود در بازار را از نظر سخت‌افزاری با تبلت‌ها مقایسه کرد. تبلت‌ها برای کارهای ظریف ساخته و پرداخته شده‌اند و اگر واقعا یک تبلت می‌خواهید به سراغ خرید این دستگاه بروید.


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

تمامی اطلاعات لازم در مورد گوشی جدید Nokia N97 :

نمایشگر 3.5 اینچی با رزولیشن 640 در 360 پیکسل از نوع لمسی به همراه کیبرد لغزنده.  
حافظه داخلی 32 گیگابایت با قابلیت افزایش تا حداکثر 48 گیگابایت.  
 
بلوثوت - WiFi و GPS  
 
پشتیبانی از شبکه های 3G - GSM و HSDPA  
 
ورودی هدفون و پورت USB2  
 
باطری با قابلیت پخش صدا به صورت مداوم تا 1.5 روز یا پخش 4.5 ساعت ویدیو. یا صحبت کردن مداوم با تلفن تا 400 دقیقه در شبکه GSM  
 
دوربین 5 مگاپیکسلی با لنز کارل زایس و ضبط فیلم با کیفیت DVD با سرعت 30 فریم در ثانیه. ضمنا فلاش هم فراموش نشده است.  
 
وزن 150 گرم  
 
سیستم عامل سیمبیان S60 نسخه پنجم.  
 
تمام این ویژگی های خیره کننده را می توانید با حدود 690 دلار داشته باشید. 

کاربران گرامی شما می توانید جهت خریدبه سایت:www.dgabzar.com مراجعه فرمایید.


pclaptop2000@gmail.ir


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

راهنمای خرید لپ تاپ Apple Macbook Pro

در بین این همه لپتاپ که شرکت های مختلف با ویندوز به بازار داده اند لپتاپ های اپل انتخاب های ساده تر و کم دردسر تری هستند اگر حتی نیاز به برنامه های ویندوز دارید نوت بوکهای مک بوک با نصب ویندوز تبدیل به لپتاپ های ویندوزی می شوند. ولی مکبوک ها هم سه مدل دارند و هر کدام قابلیت های مخصوص به خود را دارد. همه گیر بودن MacBook سیزده اینچی . نازکی MacBook Air و قدرت MacBook Pro قابلیت های هر کدام هستند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از دیجی ابزار مک بوک سفید قدیمی ترین مدل مکبوک است و احتمالا به زودی آپدیت می شود. ولی این لپتاپ ارزانترین لپتاپ اپل است که با قیمت ۹۹۹ دلار عرضه می شود. با خرید این مدل لپتاپ بدی نمی گیرید ولی به شما پیشنهاد می کنیم با خرج ۲۰۰ دلار بیشتر مدل ۱۳ اینچی MacBook Pro را بگیرید که هم رم بیشتری دارد هم طراحی محکمتری.

مک بوک ایر ماه اکتبر ۲۰۱۰ آمده و مدل های جدیدتری هستند. نازکی و زیبایی این مدل معروف است و اغلب این لپتاپ را به عنوان آینده ی دنیای لپتاپ ها می دانند. طراحی محکم . نازکی و وزن کم از قابلیت های MacBook Air است. اگرچه قدرت این مدل به مک بوک پرو نمی رسد ولی حافظه های SSD به جای هارد دیسک های قدیمی سرعت بوت سیستم را به ۱۵ ثانیه رسانده که فوق العاده است. مک بوک ایر در دو مدل ۱۱ اینچی و ۱۳ اینچی موجود است. که مدل ۱۳ اینچی سرعت پردازش ییشتری دارد.

بررسی MacBook Air

اگر دنبال لپتاپ جدید هستید MacBook Pro ها انتخاب خوبی هستند. در سه مدل ۱۳ . ۱۵ و ۱۷ اینچ عرضه شده اند. پردازنده های این مدل همگی از سری اینتل Core i هستند که دارای پردازنده ی گرافیکی داخلی هستند. مدل ۱۳ اینچی کارت گرافیکی جدا ندارد ولی مدل های ۱۵ و ۱۷ اینچی از کارت های گرافیکی جدید و سریع AMD استفاده می کنند که یرای بازی کردن هم مناسب هستند. قابلیت های دیگر این مدل ها وب کم HD . پورت فوق سریع Thunderbolt . هارد دیسک های بزرگ هستند.

بهترین انتخاب برای ارزش در مقابل هرینه : MacBook Pro سیزده اینچی با پردازنده ی Core i5 بهترین ارزش در مقابل هزینه را دارد. قیمت این مدل در وب سایت اپل ۱۱۹۹ دلار است.

بهترین انتخاب برای افراد در حرکت زیاد : MacBook Air یازده اینچی اگر اندازه ی صفحه برایتان کوچک است سیزده اینچی را بگیرید. قیمت ها به ترتیب ۹۹۹ و ۱۲۹۹ دلار هستند.

بهترین انتخاب برای پول کم : MacBook سفید که ارزانترین است (۹۹۹ دلار) ولی اگر می توانید پول قرض بگیرید مدل ۱۳ اینچی Pro را بگیرید. مطمئن باشید پشیمان نمی شوید.

بهترین انتخاب برای جایگزین دسکتاپ : MacBook Pro هفده اینچی بزرگترین لپتاپ اپل که پردازنده ی چهار هسته ای جدید دارد. قیمت این مدل ۲۴۹۹ دلار است.

بهترین انتخاب : MacBook Pro پانزده اینچی با پردازنده ی چهار هسته ای Core i7 و چهار گیگابایت رم و کارت گرافیکی جدید. به راحتی این لپتاپ را می توان بهترین لپتاپ در بین تمامی انتخاب ها دانست. (همچنین سریعترین ۱۵ اینچی) . قیمت این مدل ۱۷۹۹ دلار است.

برای خرید لپ تاپ اپل میتوانید از سایت دیجی ابزار اقدام به خرید نمایید و برای خرید لپ تاپ Lenovo IdeaPad Z5070 - A نیز میتوانید از دیجی ابزار خرید نمایید

 


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

دیجی کالا لپ تاپ اچ پی پروبوک 4540 اس رو گذاشته توی پیشنهاد شگفت انگیز ولی وقتی میری روش زده ناموجود.

سوتی بزرگ در عکس های لومیا 510 بود.لینک این گوشی:
http://www.digikala.com/?Products=Mobile&Product=Mobile-Nokia-Lumia-510
و لینک عکس سوتی(اولیش)
http://www.digikala.com/?Page=Album&Products=Mobile&Product=Mobile-Nokia-Lumia-510&Image=4


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی
وقتی قصد خرید کامپیوتر دارید، مقدار حافظه یا RAM آن چقدر باید باشد؟ نوع آن چه باشد؟ آیا می دانستید که اگر مقدار RAM کافی نباشد، سیستم شما نمی تواند بخوبی کار کند. در ادامه بحث به سئوالاتی که همواره با آن مواجهیم (چقدر و چه نوع RAM برای کامپیوتر من کافیست؟) پاسخ خواهیم داد. در ابتدا توجه شما را به دو بحث مقدماتی در مورد تفاوت انواع RAM و تاثیر مقدار حافظه در سرعت و کارآیی کامپیوترجلب می نمایم.
 
تفاوت Static RAM و Dynamic RAM

حافظه یکی از مهم ترین عناصر سخت افزاری استفاده شده در کامپیوتر است. بدین منظور از حافظه های مختلف و با فناوری های متفاوتی استفاده می گردد. حافظه های ایستا ( Static ) و پویا (Daynamic)، دو نمونه متدوال در این زمینه می باشند. کامپیوتر شما ممکن است هم دارای حافظه static و هم dynamic باشد. (توضیحات بیشتردر مورد این اصطلاحات در سایر مقالات سایت میکرو رایانه) از حافظه های فوق با توجه به تفاوت مشهود قیمت آنان با اهداف متفاوتی اسفاده می گردد. با بررسی نحوه عملکرد هر یک از تراشه های حافظه static و ynamic ، می توان به تفاوت های موجود و علت اختلاف قیمت آنان، بیشتر واقف گردید.


Dynamic RAM، متداولترین نوع حافظه در حال حاضر محسوب می گردد. درون یک تراشه dynamic RAM، هر سلول حافظه صرفا” یک بیت اطلاعات را در خود ذخیره نموده و از دو بخش اساسی تشکیل می گردد: یک ترانزیستور و یک خازن. به منظور ذخیره میلیون ها سلول حافظه بر روی یک تراشه از تعداد انبوهی ترانزیستور کوچک و خازن استفاده می گردد. خازن مسئولیت نگهداری صفر و یا یک را برعهده داشته و ترانزیستور به منزله یک سوئیچ است که مدار کنترلی بر روی تراشه را به منظور خواندن خازن و یا تفییر وضعیت آن، مدیریت می نماید. خازن را می توان به منزله یک سطل کوچک در نظر گرفت که قادر به ذخیره الکترون ها می باشد. به منظور ذخیره سازی مقدار یک در حافظه، می بایست سطل فرضی از الکترون ها پر گردد و برای ذخیره مقدار صفر، این سطل می بایست خالی گردد.


مهمترین مشکل سطل فرضی، وجود نشتی و یا سوراخی در آن است که باعث می گردد پس از گذشت مدت زمانی مشخص، خالی گردد. در مدت زمانی کمتر از چند میلی ثانیه، یک سطل پر از الکترون، خالی می گردد. به منظور نگهداری وضعیت خازن و ذخیره سازی مقدار یک قبل از تخلیه خازن، می بایست پردازنده و یا کنترل کننده حافظه، خازن را شارژ نمایند. بدین منظور کنترل کننده حافظه، حافظه را خوانده و آن را مجددا” بازنویسی می نماید. فرآیند فوق که به Refresh معروف است به صورت اتوماتیک در هر ثانیه، هزاران مرتبه تکرار می گردد. علت نامگذاری این نوع از حافظه ها به dynamic به مفهوم فرآیند Refresh برمی گردد. حافظه های dynamic، می بایست به صورت پویا بازخوانی و بازنویسی گردند و گرنه تمامی اطلاعات موجود در آنان از بین خواهد رفت. علاوه بر موارد فوق، عملیات Refresh زمان خاص خود را داشته و باعث می گردد سرعت آنان، کاهش یابد.


Static RAM از یک تکنولوژی کاملا” متفاوت با dynamic RAM، استفاده می نماید. در حافظه های static از یک نوع فلیپ فلاپ خاص که هر یک از بیت های حافظه را در خود نگهداری می نماید، استفاده می گردد. یک فلیپ فلاپ برای هر سلول حافظه از چهار تا شش ترانزیستور استفاده می نماید. در این نوع حافظه، ضرورتی به عملیات Refreshing، نبوده و بدیهی است که سرعت آنان در مقایسه با حافظه های dynamic بمراتب بیشتر می باشد. با توجه به این که این نوع از حافظه ها دارای بخش ها و عناصر بیشتری می باشند، یک سلول حافظه Static فضای بمراتب بیشتری را نسبت به یک سلول حافظه dynamic بر روی تراشه، اشغال خواهد کرد. بنابراین شما حافظه کمتری را در هر تراشه خواهید داشت و بدیهی است که قیمت آنان نیز افزایش خواهد یافت (میزان حافظه قابل استفاده بر روی هر تراشه).


با توجه به موارد اشاره شده ، حافظه های Static سریع و گرانقیمت و حافظه های dynamic ارزان و کند می باشند. از حافظه های Static به منظور ایجاد حافظه های Cache ریزپردازنده (نیاز به سرعت) و از حافظه های dynamic به منظور فضای ذخیره سازی اصلی در سیستم ها (مقدار حجم بالا و لذا در مقایسه با حافظه های Static قمیت پایین تر)، استفاده می گردد.


ارتباط افزایش حافظه اصلی با سرعت کامپیوتر


آیا سرعت اجرای برخی برنامه ها بر روی کامپیوتر شما پائین است؟ برای حل مشکل بدنبال چه راهکاری هستید؟ آیا فکر می کنید اگر حافظه کامپیوتر خود را افزایش دهید، سرعت اجرای برنامه ها بهبود پیدا می نماید؟ با مطالعه ایـن مطلب شاید پاسخ به سوالات فوق، مشخص گردد.
افزایش حافظه اصلی کامپیوتر (RAM)، باعث افزایش سرعت برخی عملیات در کامپیوتر می شود (واقعیتی انکار ناپذیر). RAM یکی از مهمترین عناصر سخت افزاری موجود در کامپیوتر است که سیستم های عامل برای مدیریت بهینه آن جایگاهی خاص را در نظر می گیرند. زمانی که یک برنامه کامپیوتری نظیر یک واژه پرداز و یا برنامه ای نظیر مرورگرهای وب را اجراء می نمائید، ریزپردازنده موجود در کامپیوتر، فایل اجرائی حاوی برنامه را از محل استقرار دائم (هارد دیسک) به درون حافظه اصلی کامپیوتر، مستقر می نماید (فرآیند معروف Loading ). حجم فایل اجرائی برخی از برنامه ها نظیر Word و یا Excel به پنج مگابایت و بیشتر هم می رسد. ریزپردازنده، همچنین در این زمینه تعداد زیادی فایل های DLL مشترک (dynamic link libraries ) (بخش هائی از کدهای به اشتراک گذاشته شده توسط چندین برنامه) را به درون حافظه منتقل می نماید. (دراین موارد مقالات متعددی در سایت میکرو رایانه وجود دارد، به فهرست مقالات رجوع کنید) فایل های DLL ممکن است بین بیست تا سی مگابایت ظرفیت داشته باشند. در ادامه ریزپردازنده، فایل های حاوی داده مورد نیاز یک برنامه را که ممکن است چندین مگابایت باشند را نیز در حافظه مستقر می نماید (میزان داده مستقر شده در حافظه به نوع برنامه و عملیاتی که انجام می دهد، بستگی دارد). با توجه به موارد فوق، یک برنامه معمولی به فضائی معادل چندین مگابایت (مثلا” بین ده تا سی مگابایت) به منظور اجراء نیاز خواهد داشت .


فرض کنید که نرم افزارهای زیر بر روی کامپیوتر شما در حال اجراء می باشند :


یک واژه پرداز (مثل Word)
یک صفحه گسترده (مثل Excel)
یک برنامه گرافیکی
سه تا چهار پنجره فعال ویندوز


علاوه بر برنامه های فوق، سیستم عامل خود به تنهائی فضای زیادی را اشغال خواهد کرد. برنامه های فوق به فضائی بین یکصد تا یکصد و پنجاه مگابایت نیاز خواهند داشت، ولی ممکن است کامپیوتر شما صرفا” دارای مثلا” شصت و چهار مگابایت حافظه باشد.


فضای اضافی توسط مدیر حافظه مجازی (VMM) ایجاد می گردد. VMM با جستجو در حافظه، محلی را که در آن لحظه مورد نیاز نمی باشد را پیدا نموده و بخش های فوق را در یک فایل Swap بر روی هارد دیسک ذخیره می نماید. مثلا” در صورتی که برنامه پست الکترونیکی (نظیر outlook ) فعال شده باشد و به مدت زمان مشخصی (مثلا” ۴۵ دقیقه) از آن استفاده نمی گردد، VMM، تمامی عناصر تشکیل دهنده فایل اجرائی مربوط به برنامه پست الکترونیکی را بهمراه فایل های DLL و داده بر روی هارد دیسک منتقل می نماید. به فرآیند فوق، Swapping out برنامه گفته می شود. در ادامه و زمانی که بر روی برنامه پست الکترونیکی کلیک می گردد، VMM، مجددا” تمامی اطلاعات مربوط به برنامه را از هارد دیسک خوانده و آنان را با برنامه دیگری که موجود در حافظه می باشد و از آن استفاده نمی گردد، جایگزین می نماید. با توجه به این واقعیت که سرعت هارد دیسک نسبت به RAM کمتر می باشد، فرآیند “جایگزینی اطلاعات ” زمان خاص خود را داشته و عموما این فرآیند با تاخیر انجام می شود .


در صورتی که کامپیوتر شما دارای حجم اندک حافظه باشد (مثلا” شانزده مگابایت)، VMM همواره و با فرکانس بیشتری اقدام به عملیات جایگزینی اطلاعات نموده و سرعت کامپیوتر بطرز کاملا” محسوسی کاهش خواهد یافت. در صورتی که کامپیوتر شما دارای ۲۵۶ مگابایت حافظه می باشد، VMM دارای فضای لازم بوده و فرآیند جایگزینی با فرکانس کمتری انجام شده و کاهش سرعت کامپیوتر چندان محسوس نخواهد بود.


برخی از برنامه ها (نظیر فتوشاپ، اکثر کمپایلرها، اکثر برنامه های ویرایش فیلم و انیمیشن) نیازمند حجم بسیار بالائی از حافظه به منظور انجام عملیات خود می باشند. در صورتی که این نوع برنامه ها را بر روی کامپیوتری که دارای حجم اندکی از حافظه است، اجراء نمائید، فرآیند جایگزینی بطور دائم انجام و سرعت اجرای این نوع برنامه ها، مطلوب نخواهد بود. با افزودن حافظه به سیستم و بهینه سازی فرآیند جایگزینی (و یا حذف آن)، برنامه های فوق با سرعت بالائی اجراء می گردند .


چقدر حافظه RAM؟


سریعترین راه برای آنکه بدانید کامپیوترتان به چه مقدار RAM نیاز دارد آن است که بدانید برنامه هایتان چقدر RAM می خواهند. به دنبال حداقل نیاز حافظه (minimum) و یا مقدار پیشنهاد شده (recommended) بگردید. البته بهتر است مقدار RAM شما از حداکثر این برنامه ها، بیشتر باشد. جدول زیر به شما کمک میکند تا بتوانید مقدار RAM را سریعا بدست آورید.


 


۱) انتخاب حافظه


جدول ارایه شده در حالتهای عمومی تنظیم شده است. قبل از تصمیم نهایی می توانید ببینید برنامه هایتان چقدر RAM لازم دارند. البته بعضی از سیستم های عامل بیش از سایرین به RAM نیاز دارند پس بررسی خود OS هم مهم است. خاطرتان باشد که مقدار RAM کامپیوتر را حتی بعد از خرید و در هر لحظه می توان ارتقاء داد. اگر قصد اینکار را دارید از فروشنده بپرسید که کامپیوتر (مادر برد)، حداکثر تا چقدر RAM را برای ارتقاء می پذیرد.



چه نوع حافظه RAM؟


انتخاب نوع حافظه عامل مهمی در کیفیت سیستم محسوب میشود . سه نوع حافظه مختلف در بازار موجود است: SDRAM ، DDR و RDRAM.


از این سه نوع فقط DDR در مصرف خانگی کاربرد دارد و شما می توانید روی آن تمرکز کنید. در هر نمونه حافظه، سرعت نقش حیاتی دارد. به جدول زیر توجه کنید:


 


 ۲) انتخاب حافظه


هر کامپیوتر معمولا فقط یک نوع RAM می پذیرد و وقتی پروسسور در دو کامپیوتر یکسان باشد، RAM مبنای مقایسه قرار می گیرد. سرعت RAM باید با سرعت باس هر پروسسور تطبیق داشته باشد. مثلا یک پنتیوم۴ با باس ۸۰۰MHZ باید از حافظه PC3200 استفاده کند. در حالیکه +AMD Athlon XP2500 با باس ۳۳۳MHZ بهترین انتخاب حافظه  PC2700 را پیش رو دارد.

با تشکر از شما که مطالب جناب بنده را خواندید اگر خوشتون آمد نظر بدهید

 

 


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

كارت گرافيك چيست ؟

 كارت گرافیك در كامپیوتر شخصی دارای جایگاهی خاص است . كارت های فوق اطلاعات دیجیتال تولید شده توسط كامپیوتر را اخذ و آنها را بگونه ای تبدیل می نمایند كه برای انسان قابل مشاهده باشند. در اغلب كامپیوترها ، كارت های گرافیك اطلاعات دیجیتال را برای نمایش توسط نمایشگر ، به اطلاعات آنالوگ تبدیل می كنند. در كامپیوترهایLaptop اطلاعات، همچنان دیجیتال باقی خواهند ماند زیرا این  كامپیوترها اطلاعات را بصورت دیجیتال نمایش می دهند.

اگر از فاصله بسیار نزدیك به صفحه نمایشگر یك كامپیوتر شخصی نگاه كنید ، مشاهده خواهید كرد كه تمام چیزهائی كه بر روی نمایشگر نشان داده می شود از "نقاط" تشكیل شده اند . نقاط فوق " پیكسل " نامیده می شوند. هر پیكسل دارای یك رنگ است . در برخی نمایشگرها ( مثلا" صفحه نمایشگر استفاده شده در كامپیوترهای اولیه مكینتاش ) هر پكسل صرفا" دارای دو رنگ بود: سفید و سیاه . امروزه در برخی از صفحات نمایشگر ، هر پیكسل می تواند دارای 256 رنگ باشد. در اغلب صفحات نمایشگر ، پیكسل ها بصورت " تمام رنگ "(True Color) بوده و دارای 16/8 میلیون حالت متفاوت می باشند. با توجه به اینكه چشم انسان قادر به تشخیص  ده میلیون رنگ متفاوت است ، 16/8 میلیون رنگ بمراتب بیش از آن چیزی است كه چشم انسان قادر به تشخیص آنها بوده و به نظر همان ده میلیون رنگ كفایت می كند!

هدف یك كارت گرافیك ، ایجاد مجموعه ای از سیگنالها است كه نقاط فوق را بر روی صفحه نمایشگر ، نمایش دهند.

 

كارت گرافیك چیست ؟

یك كارت گرافیك پیشرفته، یك برد مدار چاپی بهمراه حافظه و یك پردازنده اختصاصی است . پردازنده با هدف انجام محاسبات مورد نیاز  گرافیكی ، طراحی شده است . اكثر پردازنده های فوق دارای دستورات اختصاصی بوده كه به كمك آنها می توان عملیات گرافیك را انجام داد. كارت گرافیك دارای اسامی متفاوتی نظیر : كارت ویدئو ، برد ویدئو ، برد نمایش ویدئوئی ، برد گرافیك ، آداپتور گرافیك و آداپتور ویدئو است .

مبانی كارت گرافیك

بمنظور شناخت اهمیت و جایگاه كارت های گرافیك ، یك كارت گرافیك با ساده ترین امكانات را در نظر می گیریم . كارت مورد نظر قادر به نمایش پیكسل های سیاه وسفید بوده و از یك صفحه نمایشگر با وضوح تصویر 480 * 640 پیكسل استفاده می نماید.  كارت گرافیك از سه بخش اساسی زیر تشكیل می شود :

-حافظه . اولین چیزی كه یك كارت گرافیك به آن نیاز دارد ، حافظه است . حافظه رنگ مربوط به هر پیكسل را در خود نگاهداری می نماید. در ساده ترین حالت ( هر پیكسل سیاه و سفید باشد ) به یك بیت برای ذخیره سازی رنگ هر پیكسل نیاز خواهد بود. با توجه به اینكه  هر بایت شامل هشت بیت است ، نیاز به هشتاد بایت(حاصل تقسیم 640 بر 8 ) برای ذخیره سازی رنگ مربوط به پیكسل های موجود در یك سطر بر روی صفحه نمایشگر  و 38400 بایت ( حاصلضرب 480 در 80 ) حافظه بمنظور نگهداری تمام پیكسل های قابل مشاهده بر روی صفحه ، خواهد بود .

-اینترفیس كامپیوتر . دومین چیزی كه یك كارت گرافیك به آن نیاز دارد ، روشی  بمنظور تغییر محتویات حافظه كارت گرافیك است . امكان فوق با اتصال كارت گرافیك به گذرگاه مربوطه بر روی برد اصلی تحقق پیدا خواهد كرد. كامپیوتر قادر به ارسال سیگنال از طریق گذرگاه مربوطه برای تغییر محتویات حافظه خواهد بود.

-اینترفیس ویدئو . سومین چیزی كه یك كارت گرافیك به آن نیاز دارد ، روشی بمنظور تولید سیگنال برای مانیتور است . كارت گرافیك می بایست سیگنال های رنگی را تولید تا باعث حركت اشعه  در CRT گردد. فرض كنید كه صفحه نمایشگر در هر ثانیه شصت فریم را بازخوانی / باز نویسی می نماید ، این بدان معنی است كه كارت گرافیك تمام حافظه مربوطه را بیت به بیت اسكن  و این عمل را شصت مرتبه در ثانیه انجام  دهد. سیگنال های مورد نظر برای هر پیكسل موجود بر هر خط ارسال و در ادامه یك پالس افقی sync ، نیز ارسال می گردد.عملیات فوق برای 480 خط تكرار  شده  و در نهایت یك پالس عمودی sync ارسال خواهد شد.

پردازنده های كمكی گرافیك

یك كارت گرافیك ساده نظیر آنچه در بخش قبل اشاره گردید ،Frame Buffer نامیده می شود. كارت،  یك فریم از اطلاعاتی را نگهداری می نماید كه برای نمایشگر ارسال شده است . ریزپردازنده كامپیوتر مسئول بهنگام سازی هر بایت در حافظه كارت گرافیك است .  در صورتیكه عملیات گرافیك  پیچیده ای را داشته باشیم ، ریزپردازنده كامپیوتر مدت زمان زیادی را صرف بهنگام سازی  حافظه كارت گرافیك كرده و برای سایر عملیات مربوطه زمانی باقی نخواهد ماند. مثلا" اگر یك تصویر سه بعدی دارای 10000 ضلع باشد ، ریزپردازنده می بایست هر ضلع را رسم و عملیات مربوطه در حافظه كارت گرافیك را نیز انجام دهد. عملیات فوق زمان بسیار زیادی را طلب می كند.

كارت های گرافیك جدید ، بطرز قابل توجه ای ، حجم عملیات مربوط به پردازنده اصلی كامپیوتر را كاهش می دهند. این نوع كارت ها دارای یك پردازنده اصلی پر قدرت بوده كه مختص عملیات گرافیكی طراحی شده است. با توجه به نوع كارت گرافیك ، پردازنده فوق می تواند یك " كمك پردازنده گرافیكی "  یا یك " شتاب دهنده گرافیكی " باشد. پردازنده كمكی و پردازنده اصلی بصورت همزمان فعالیت نموده و در مواردیكه از شتاب دهنده گرافیكی استفاده می گردد ، دستورات لازم از طریق پردازنده اصلی برای شتاب دهنده ارسال و شتاب دهنده مسئولیت انجام آنها را برعهده خواهد داشت .

 در سیستم های  " كمك پردازنده "  ، درایور كارت گرافیك عملیات مربوط به كارهای گرافیكی را مستقیما" برای پردازنده كمكی گرافیكی ارسال می كند. سیستم عامل هر چیز دیگر را برای پردازنده اصلی ارسال خواهد كرد.  در سیستم های " شتاب دهنده گرافیكی " ، درایور كارت گرافیك هر چیز را در ابتدا برای پردازنده اصلی كامپیوتر ارسال می كند. در ادامه پردازنده اصلی كامپیوتر ، شتاب دهنده گرافیك را به منظور انجام  عملیات خاصی هدایت می كند. مثلا" پردازنده ممكن است به شتاب دهنده اعلام نماید كه :" یك چند ضلعی رسم كن "  در ادامه شتاب دهنده  فعالیت تعریف شده فوق را انجام خواهد داد.

عناصر دیگر بر روی كارت گرافیك

یك كارت گرافیك دارای عناصر متفاوتی است :

-پردازنده گرافیك . پردازنده گرافیك بمنزله مغز یك كارت گرافیك است . پردازنده فوق می تواند یكی از سه حالت پیكربندی زیر را داشته باشد :

--Graphic Co-Processor . كارت هائی از این نوع قادر به انجام هر نوع عملیات گرافیكی بدون كمك گرفتن از پردازنده اصلی كامپیوتر می باشند.

--Graphics Accelerator. تراشه موجود بر روی این نوع كارت ها ، عملیات گرافیكی را بر اساس دستورات صادره شده توسط پردازنده اصلی كامپیوتر انجام خواهند داد.

--Frame Buffer . تراشه فوق ، حافظه موجود بر روی كارت را كنترل و اطلاعاتی را برای " مبدل دیجیتال به آنالوگ " (DAC) ارسال خواهد كرد . عملا" پردازشی توسط تراشه فوق انجام نخواهد شد.

 

-حافظه . نوع حافظه استفاده شده  بر روی كارت های گرافیك متغیر است . متداولترین نوع ، از پیكربندی dual-ported استفاده می نماید. در كارت های  فوق امكان نوشتن در یك بخش حافظه و امكان خواندن از بخش دیگر حافظه بصورت همزمان امكان پذیر خواهد بود. بدین ترتیب مدت زمان لازم برای بازخوانی / بازنویسی یك تصویر كاهش خواهد یافت .

-Graphic BIOS . كارت های گرافیك دارای یك تراشه كوچكBIOS می باشند. اطلاعات موجود در تراشه فوق به سایر عناصر كارت نحوه انجام عملیات (مرتبط به یكدیگر) را تبین خواهد كرد.BIOS همچنین مسئولیت تست كارت گرافیك ( حافظه مربوطه و عملیات ورودی و خروجی ) را برعهده خواهد داشت .

-Digital-to-Analog Converter ) DAC) . تبدیل كننده فوق راRAMDAC نیز می گویند. داده های تبدیل شده به دیجیتال مستقیما" از حافظه اخذ خواهند شد. سرعت تبدیل كننده فوق تاثیر مستقیمی را در ارتباط با مشاهده یك تصویر بر روی صفحه نمایشگر خواهد داشت .

 

-Display Connector . كارت های گرافیك از كانكتورهای استاندارد استفاده می نمایند.اغلب كارت ها از یك كانكتور پانزده پین استفاده می كنند. كانكتورهای فوق همزمان با عرضهVGA :Video Graphic Array  مطرح گردیدند.

-Computer(Bus) Connector . اغلب گذرگاه فوق از نوعAGP است ..پورت فوق امكان دستیابی مستقیم كارت گرافیك به حافظه را فراهم می آورد.ویژگی فوق  باعث می گردد كه سرعت پورت های فوق نسبت بهPCI چهار مرتبه سریعتر باشد. بدین ترتیب پردازنده اصلی سیستم قادر به انجام فعالیت های خود بوده و تراشه موجود بر روی كارت گرافیك امكان دستیابی مستقیم به حافظه را خواهد داشت .

استاندارد های كارت گرافیك

اولین كارت گرافیك در سال 1981 توسط شركتIBM عرضه گردید. كارت فوق بصورت تك رنگ  و با نامMonochrome Display Adapters)MDAs) ارائه گردید. صفحات نمایشگری كه از كارت فوق استفاده می كردند ، متنی بودند. رنگ نوشته سفید یا سبز و زمینه سیاه بود. در ادامه كارت های چهار رنگHercules Graphic Catd)HGC) ارائه گردیدند. سپس كارت های هشت رنگColor Graphic Adapter)CGA)  و كارت های شانزده رنگEnhanced Graphic Adapter)EGA) ارائه گردیدند.  تولیدكنندگانی دیگر، نظیر كمودور كامپیوترهائی را معرفی كردند كه دارای كارت های گرافیك از قبل تعبیه شده و ساخته شده در سیستم بودند. كارت های فوق قادر به نمایش تعداد زیادی رنگ بودند.

زمانیكه شركتIBM در سال 1987 كارتVideo Graphic Array)VGA) را معرفی كرد، استاندارد جدیدی در این راستا مطرح گردید. نمایشگرهایVGA قادر به ارائه 256 رنگ و وضوح تصویر 400 * 720 بودند. یك سال بعد استانداردSuper Video Graphic Array)SVGA) مطرح گردید.  استاندارد فوق قادر به ارائه 16/8 میلیون رنگ با وضوح تصویر 1024 * 1280 است .

كارت های گرافیك از استانداردهای متفاوتی پیروی می نمایند. تولیدكنندگان كارت گرافیك همواره سعی در افزایش تعداد رنگ و وضوح تصویر با توجه به راهكارهای اختصاصی خود دارند. كارت های گرافیك می بایست قادر به اتصال به سیستم باشند. كارت های گرافیك قدیمی اغلب از طریق  اسلات هایISA و یا PCI  به سیستم  متصل می شوند . اغلب كارت های گرافیك جدید از پورتAGP برای اتصال به كامپیوتر استفاده می نمایند.


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ شنبه 11 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی


تكنولوژی Wireless به كاربر امكان استفاده از دستگاه های متفاوت ، بدون نیاز به سیم یا كابل ، در حال حركت را می دهد. Wirelessبه تكنولوژی ارتباطی اطلاق می شود كه در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز و مایكروویو ، به جای سیم و كابل ، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می شود. از میان این دستگاه ها می توان پیغام گیرها، تلفن های همراه، كامپیوتر های قابل حمل، شبكه های كامپیوتری، دستگاه های مكان یاب، سیستم های ماهواره ای و PDA ها را نام برد. تكنولوژی Wireless به سرعت در حال پیشرفت است و نقش كلیدی را در زندگی ما در سرتاسر دنیا ایفا می كند. 

تكنولوژی Wireless به كاربر امكان استفاده از دستگاه های متفاوت ، بدون نیاز به سیم یا كابل ، در حال حركت را می دهد. Wirelessبه تكنولوژی ارتباطی اطلاق می شود كه در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز و مایكروویو ، به جای سیم و كابل ، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده می شود. از میان این دستگاه ها می توان پیغام گیرها، تلفن های همراه، كامپیوتر های قابل حمل، شبكه های كامپیوتری، دستگاه های مكان یاب، سیستم های ماهواره ای و PDA ها را نام برد. تكنولوژی Wireless به سرعت در حال پیشرفت است و نقش كلیدی را در زندگی ما در سرتاسر دنیا ایفا می كند. 

● فواید تكنولوژی Wireless 

تكنولوژی Wireless به كاربر امكان استفاده از دستگاه های متفاوت ، بدون نیاز به سیم یا كابل ، در حال حركت را می دهد. شما می توانید صندوق پست الكترونیكی خود را بررسی كنید، بازار بورس را زیر نظر بگیرید، اجناس مورد نیاز را خریداری كنید و یا حتی برنامه تلویزیون مورد علاقه خود را تماشا كنید. بسیاری از زمینه های كاری از جمله مراقبت های پزشكی، اجرای قوانین و سرویس های خدماتی احتیاج به تجهیزات Wireless دارند. 
تجهیزات Wireless به شما كمك می كند تا تمام اطلاعات را به راحتی برای مشتری خود به نمایش در بیاورید. از طرفی می توانید تمامی كارهای خود را در حال حركت به سادگی به روز رسانی كنید و آن را به اطلاع همكاران خود برسانید. 
تكنولوژی Wireless در حال گسترش است تا بتواند ضمن كاهش هزینه ها، به شما امكان كار در هنگام حركت را نیز بدهد. در مقایسه با شبكه های سیمی ، هزینه نگهداری شبكه های Wireless كمتر می باشد. شما می توانید از شبكه های Wireless برای انتقال اطلاعات از روی دریاها، كوهها و استفاده كنید و این در حالی است كه برای انجام كار مشابه توسط شبكه های سیمی، كاری مشكل در پیش خواهید داشت. سیستم های Wireless می توانند به سه دسته اصلی تقسیم شوند.

▪ سیستم Wireless ثابت: 

از امواج رادیویی استفاده می كند و خط دید مستقیم برای برقراری ارتباط لازم دارد. بر خلاف تلفن های همراه و یا دیگر دستگاههای Wireless، این سیستم ها از آنتن های ثابت استفاده می كنند و به طور كلی می توانند جانشین مناسبی برای شبكه های كابلی باشند و می توانند برای ارتباطات پرسرعت اینترنت و یا تلویزیون مورد استفاده قرار گیرند. امواج رادیویی وجود دارند كه می توانند اطلاعات بیشتری را انتقال دهند و در نتیجه از هزینه ها می كاهند. 

▪ سیستم Wireless قابل حمل: 

دستگاهی است كه معمولا خارج از خانه، دفتر كار و یا در وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه های این سیستم عبارتند از : تلفن های همراه، نوت بوكها، دستگاه های پیغام گیر و PDA ها. این سیستم از مایكروویو و امواج رادیویی جهت انتقال اطلاعات استفاده می كند. 

▪ سیستم Wireless مادون قرمز: 

این سیستم از امواج مادون قرمز جهت انتقال سیگنالهایی محدود بهره می برد. این سیستم معمولا در دستگاه های كنترل از راه دور، تشخیص دهنده های حركت، و دستگاه های بی سیم كامپیوترهای شخصی استفاده می شود. با پیشرفت حاصل در سالهای اخیر، این سیستم ها امكان اتصال كامپیوتر های نوت بوك و كامپیوتر های معمول به هم را نیز می دهند و شما به راحتی می توانید توسط این نوع از سیستم های Wireless ، شبكه های داخلی راه اندازی كنید. 


● آینده Wireless 

نسل سوم شبكه ها ۳،G، نسل آینده شبكه های Wireless نامگذاری شده است. سیستم های ۳G كمك می كنند تا صدا و تصویر و داده را با كیفیت مناسب و به سرعت انتقال دهیم. پیش بینی IDC برای كاربردی شدن ۳G سال ۲۰۰۴ بود و پیش بینی می كرد تا آن موقع در حدود ۲۹ میلیون كاربر m-commerce) mobile commerce) در آمریكا وجود خواهند داشت. از طرفی IBM معتقد بود كه بازار كلی تجهیزات Wireless در سال ۲۰۰۳ به رقمی بالغ بر ۸۳ بیلیون دلار خواهد رسید.



فناوری ADSL چیست ؟ 


ADSL کابل تلفن موجود را برای دستگاه های تلفن استاندارد ( مانند تلفن یا فاکس ) ، قابل استفاده می کند . مانند یک اتصال پرسرعت داده به ISP عمل می نماید . 
این کار با تبدیل داده از کامپیوتر کاربر و یا شبکه محلی LAN به سیگنال های صوتی با فرکانس بالا انجام می گردد ، که این سیگنال های با فرکانس بالا می توانند در طول کابل تلفن کاربر ، در همان بازه زمانی که سیگنال ها از تلفن یا فاکس عبور می کند ، منتقل شوند . 
فیلتر، از پارازیت حاصل از فرکانس بالا که از انتقال بوسیله تلفن یا فاکس ایجاد می شود جلوگیری کرده و سیگنال دیجیتال با فرکانس بالا بوسیله دستگاه کشف می شود را متوقف می کند . 
ADSL مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line ( خطوط مشترک دیجیتالی نا متقارن ) می باشد . ADSL دومین تکنولوژی بزرگ در ارتباطات با پهنای باند بالا خواهد شد . ADSL توانایی عبور حداکثر 7 مگابایت داده را از میان سیمهای تلفن مسی ، که در حال حاضر در اکثر منازل نصب شده است و در دسترس می باشد را دارا می باشد. 
به طور کلی ، ADSLتکنولوژی انتقال با سرعت بالا است . ADSL در واقع نوعی از DSL ها می باشد که ارتباط آن نامتقارن می باشد ، یعنی سرعت ارسال داده در ثانیه کمتر از دریافت آن است . به هر حال ف خروجی ( مسیر کند تر ) ، هنوز به طور قابل توجهی سریع تر از اتصال با مودم آنالوگ عمل می کند . ADSL پهنای باند خطوط مسی را به کانال هایی تقسیم می کند و آخرین کانال را جهت ارسال صدا و فاکس معمولی اختصاص می دهد و بقیه را برای انتقال دو طرفه اطلاعات استفاده می کند. 
در این روش ، ADSL می تواند انتقال داده ، تصویر و فاکس را با سرعت بالا هم زمان فراهم کند ، که تمام اینها بدون قطع اتصال سرویس تلفن همیشگی (عادی ) روی همان خط انجام می شود . یک محدوده فرکانس اختصاص داده شده برای POST ) سرویس مخابراتی معمولی ( وجود دارد ، بنابر این همچنان می توانید تماس تلفنی خود را در خلال انتقال داده با سرعت بالا داشته باشید . 

مزایا 
مزایای بسیاری در استفاده ADSL است ، ADSL سرعت انتقال داده جاری را بالا می برد . در حال حاضر ، ADSL به تحویل با سرعت دانلود تا حد 2 مگابایت و سرعت آپلود تا حد 256 کیلوبایت است . البته توانایی افزایش این سرعت ها نیز وجود دارد . در آینده می توان سرعت دانلود را تا حد 32 مگابایت و سرعت آپلود را تا حد 2 مگابایت افزایش دهند . 
بدون نیاز به برقراری ارتباط Dial Up ، ADSL پهنای باند زیادی برای خط تلفن موجو درست می کند و با نصب مودم ADSL ارتباط همیشه برقرار است که این امر به شماره گیری برای بر قراری ارتباط به اینترنت یا شبکه محلی ( LAN ) را رفع می کند . 
حداکثر استفاده از منابع عادی سرویس های تلفن در حدود 1 درصد ظرفیت واقعی خطوط تلفن می باشد . ADSL ، نود و نه درصد قسمت هدررفته را برای انتقال داده با سرعت بالا مورد استفاده قرار می دهد . 
این کار مستقر کردن کانال های فرکانس متقاوت برای کاربرد های مختلف به انجام می رسد ف بنابر این هنگامیکه بقیه سیم برای انتقال اطلاعات با فرکانس بالا استفاده می شود هنوز ارتباط صدا با آخرین حد طیف فرکانسی بر قرار است . 
قابلیت چند وظیفگی هم در آن به این دلیل که کانال های فرکانسی مختلفی روی یک سیم استفاده می شود ، باعث شده که ADSL قادر به استفاده هم زمان از صدا و داده باشد . بطوریکه میتوان از تلفن و فاکس استفاده کرد و هم زمان به شبکه NET و یا شبکه محلی LAN دسترسی داست و تمام اینها روی همان خط تلفن است .


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ شنبه 11 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

 

1. مودم US ROBOTIC

2. مودم D LINK

3. مودم ASUS

4. مودم TP LINK

5. مودم LINKSYS

6. مودم GIGABYTE

7. مودم MOTOROLA

8. مودم SMC

9. مودم ZYXLE

10. مودم Zoltrix

11. مودم Dell

مودم های موجود در بازار به سه سری از نظر اینترفیس تقسیم می شوند :

1- با اینترفیس Ethernet

-2 با  اینترفیس USB

-3 با اینترفیس USB و Ethernet

کاربرانی که مودم های نوع سوم استفاده می کنند می توانند هر زمان که مایل باشند مودم خود را دوباره و متناسب با اینترفیس دلخواه تنظیم کنند اما استفاده از هر دو به صورت همزمان کار درستی نیست و در اکثر مواقع مسیر نیست ( استفاده همزمان و انتقال اطلاعات از هر دو اینترفیس به یک دستگاه و در یک جهت امکان پذیر نیست ! ) . پس کدام یک مناسب تر است ؟ …

پاسخ این مطلب با توجه به مطالب زیر و نیاز تو تعیین می شود ولی در حالت عادی یک مودم Ethernet می تواند تمامی نیاز تو را به راحتی رفع کند . حال به بررسی تک تک پرامتر های مورد نظر می پردازیم :

مزایا :

اطمینان : در اینترفیس و ارتباط با USB تو دارای قطع ارتباط و افت سرعت بیشتری نسبت به Ethernet خواهید بود . که یکی از دلایل آن استفاده بیشتر از منابع پردازشگر در شبکه USB نسبت به Ethernet هست .

مسافت : کابل های Ethernet برد مسافت بیشتری نسبت به کابل های USB دارند به طوری که یک کابل تکیEthernet توانایی پوشش کامل حداقل یک خانه یا به عبارتی دیگر توانایی پوشش 100 متر را دارد ( لازم به ذکر است در حالتی عادی توانایی پوشش 100 متر وجود ندارد ) و این در حالی است که یک کابل USB توانایی پوشش حداکثر 5 متر را دارد .

بدون نیاز به نصب درایور : یکی از مشکلات مهمی که اکثرا کاربران مودم های اینترفیس USB به آن دچار هستند ، مشکل دسترسی راحت به درایور های سخت افزاری مورد نیاز مودم خود هست که اکثرا در سیستم عامل های جدید مانند سیستم عامل ویستا درایور مورد استفاده مودم هنوز منتشر نشده است و این در حالی است که اکثرا سیستم عامل های نوین مانند XP یا جدید تر بدون نیاز به نصب هیچ گونه نصبی به راحتی می توانند از مودم خود استفاده کنند و اکثر سیستم عامل های موجود با این مودم ها سازگاری کامل دارند . در کل نیاز نداشتن به منابع تامین برای درایور و سازگاری یکی از بزرگترین و بهترین محاسن اینترفیس Ethernet است .

· سرعت بیشتر : همان گونه که گفته شد شبکه USB لود سنگین تری نسبت به Ethernet دارد و از این رو سرعت شبکه های Ethernet از شبکه های USB بیشتر است . البته در اکثر مواقع و در اکثر جاها هر دو اینترفیس یعنیEthernet و USB 2.0 از نظر ارائه بهنای باند مورد نیاز ما با توجه به سرعت ارائه شده توسط عرضه کننده (‌ISP ) کافی و مناسب است که این قاعده در مورد کشورمان نیز صدق می کند اما با این وجود برای شبکه هایی که سرعت بسیار بالاست قطعا اینترفیس USB انتخاب مناسبی نیست .

معایب :

قیمت : در اکثرا مواقع می توان در بازار مشاهده کرد که شبکه ها و مودم هایی با اینترفیس Ethernet قیمت بیشتری نسبت به شبکه های USB پیدا می کنند دو دلیل عمده دارد : 1- قیمت خود مودم Ethernet نسبت به یک هم رده USBبیشتر است

. 2- در اکثرا مواقع عرضه کنندگان برای تنظیمات و آماده سازی مودم با شبکه هزینه ای را دریافت می کنند که خود باعث افزایش قیمت کلی تمام شده شبکه با اینترفیس Ethernet می شود بدون نیاز به کارت شبکه : در اکثر مواقع کارت شبکه موجود است یا تهیه آن آسان است و به راحتی می توان از آن ها بر روی کامپیوتر های شخصی و یا در نت بوک هایی که این کارت را به صورت Built-In دارند استفاده کرد اما در

مواقع نادری که این امکان وجود ندارد تنها راه استفاده از شبکه های باند عرض استفاده از اینترفیس USB است که بدون نیاز به این کارت شبکه مستقیم به دستگاه گیرنده متصل می شود .

حال با توجه به گفته های بالا در صورتی که دسترسی به کارت Ethernet ( کارت شبکه ) دارید قطعا از اینترفیسEthernetاستفاده کنید . در صورتی که مودم تو توانایی استفاده از هر دو نوع اینترفیس را دارد تو در یک صورت می تواند از هر دو اینترفیس به صورت همزمان استفاده کنید که ISP تو حداقل دو IP به تو اجاره دهد که در اکثر مواقع برای استفاده های شخصی در ISP های کشور همچین امکانی غیر ممکن است . پس برای همین تو باید در صورتی نیاز از یکی از اینترفیس ها استفاده کنید . ( برای استفاده در یک کامپیوتر


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ شنبه 11 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

زیر و بم تبلت‌های ارزان 

تا پیش از عرضه تبلت‌های ارزان قیمت به بازار، همگان تبلت را دستگاهی از قوم و خویش‌های همین گرانقیمت‌های خوشنام می‌شناختند و نگاه‌ها به محدوده دستگاه‌هایی که با قیمت ارزان به بازار عرضه شده بود تا حدود زیادی تردیدآمیز بود.

Android-4.1-Tablet-Pc-Fenris-9.7-Inch-3اما طی یکسال اخیر در پی بروز اتفاقاتی جدید در بازار، شاهد هستیم که تبلت‌های ارزان قیمت نه تنها در بازار به شدت پرفروش شده‌اند، بلکه چهره کلی بازار تبلت بسیار متفاوت با حدود یک سال و نیم قبل (یعنی قبل از زمان عرضه نمونه‌های ارزان قیمت تبلت به بازار) شده است. رشد شدید عرضه نمونه‌های ارزان‌قیمت تبلت به بازار، افزایش چشمگیر تنوع در مورد برند، مدل، طرح و حتی ابعاد و قابلیت‌های فنی در کنار حمایت شرکت‌های صاحب نام از این برندهای ناآشنا تا حدود زیادی در رشد بازار این نوع تبلت‌ها موثر بوده است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از دنیای اقتصاد، بر اساس اعلام فعالان بازار؛ رشد این تبلت‌ها در بازار در حدی بوده است که اکنون سهم فروش تبلت‌های ارزان قیمت در بازار به مراتب بالاتر از برندهای شناخته شده نظیر APPLE است.

شاید به دلیل همین توجه زیاد به سمت تبلت‌های ارزان قیمت با میانگین قیمت۱۹۰ تا ۶۰۰هزار تومان است که هر روز شاهد عرضه برندی جدید در این زمینه به بازار داخلی هستیم.

با توجه به این موضوع در این بخش ما ضمن بررسی این تبلت‌ها به معرفی برخی از ارزان قیمت‌های محبوب پرداخته‌ایم. پس اگر قصد خرید چنین تبلت‌هایی را دارید (تبلت‌هایی با میانگین قیمت ۱۹۰هزارتا ۶۰۰ هزار تومان) این گزارش را بخوانید:

 زیر و بم تبلت‌های ارزان

این یک حقیقت است که هیچ ارزانی بی‌دلیل نیست. با کمی تحقیق و بررسی و البته مقایسه تبلت‌های فوق‌ارزان با برندهای نه چندان شناخته شده و برندهای مطرح به خوبی این موضوع برایتان روشن می‌شود.

حقیقت این است که تبلت‌های فوق ارزان به ویژه آن دسته‌ای که محصول کارخانه‌های آسیایی بوده و چندان شناخته شده نیستند از لحاظ کانفیگ (قابلیت‌های فنی) هرگز به پای تبلت‌های مطرح بازار نمی‌رسند. این تفاوت را می‌توان در طراحی و جنس بدنه، نوع ،کیفیت و وضوح تصویر صفحه نمایش ، قابلیت‌های فنی نظیر پردازنده و گرافیک نصب شده روی دستگاه و در نهایت سرعت پردازش دستگاه، پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی گوناگون ،امکانات ارتباطی و… مشاهده کرد.

بررسی این موضوعات می‌تواند دلیل منطقی برای قیمت ارزان تبلت‌های بی‌نام و نشان در بازار باشد.

به گفته علی موذنی یکی از عرضه‌کنندگان تبلت در بازار موبایل ایران؛ تبلت‌های ارزان قیمت که معمولا موطن آنها شرکت‌های چینی و آسیای جنوب شرقی است، اگر چه قیمت ارزان‌تری نسبت به سایر نمونه‌هایی که تحت لیسانس شرکت‌های شناخته شده در چین یا هر کجای دیگری تولید می‌شوند، اما دارای برخی محدودیت‌ها و نقاط ضعف هستند.

به گفته وی؛ معمولا تبلت‌های ارزان قیمت از سرعت پردازش پایینی برخوردارند که این موضوع سبب می‌شود برخی از برنامه‌های کاربردی به راحتی روی این تبلت‌ها نصب و اجرا نشود. وی همچنین با اشاره به اهمیت صفحه نمایش تبلت‌ها به «دنیای اقتصاد» گفت: تبلت‌های فوق ارزان معمولا دارای صفحات نمایشی با کیفیت و وضوح پایین هستند که با مد نظر قرار دادن این موضوع که صفحه نمایش مهم‌ترین بخش تبلت است به خوبی توجیه‌کننده قیمت پایین تبلت‌های اینچنینی است.

سالارمنش یکی دیگر از فعالان بازار هم در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: معمولا بسیاری از تبلت‌هایی که در آسیا به فروش می‌رسند، به ویژه آنهایی که از چین و جنوب شرق آسیا روانه بازار می‌شوند، فاقد طراحی مناسب هستند و از سوی دیگر مشکلاتی دارند که در اثر نبود نظارت کافی در کنترل کیفیت ایجاد شده‌اند. یکی دیگر از فعالان بازار هم در این‌باره گفت: به‌رغم  ظاهر زیبا و فریبنده‌ای که تبلت‌های فوق ارزان دارند، اما از کیفیت مناسبی از نظر سخت‌افزار و بدنه  برخوردار نیستند. به عنوان مثال سیستم عامل این نوع تبلت‌ها معمولا با سخت افزار تبلت ناهمخوانی دارد و این امر موجب بروز اشکالاتی چون هنگ کردن در زمان اجرای اپلیکیشن‌های سنگین، به روز رسانی ناموفق سیستم عامل و ناپایداری اتصال wifi می‌شود. همچنین عدم شارژ دهی مناسب، کیفیت بد دوربین و داغ کردن بیش از اندازه تبلت و در موارد معدود سوختن صفحه نمایش از دیگر مشکلاتی است که این دسته از تبلت‌ها دارند.

تبلت‌های ارزان مناسب چه افرادی است؟

در مقابل انتقادهایی که از تبلت‌های ارزان قیمت شده است، اما بی‌انصافی است اگر بگوییم که این تبلت‌ها هیچ نکته مثبتی ندارند. به گفته فعالان بازار قیمت ارزان مهم‌ترین ویژگی این تبلت‌ها است. همچنین به گفته نورمحمدی، یکی از عرضه‌کنندگان تبلت‌های ارزان‌قیمت، تبلت‌ها بدون قابلیت‌های ارتباطی تنها در حد سرگرمی باقی می‌مانند و کاربردهای حرفه‌ای خود را از دست می‌دهند. ارتباط با شبکه در این محصولات از طریق وایرلس برقرار می‌شود و تقریبا تمام مدل‌های موجود در بازار از وایرلس‌های سازگار با استاندارد ۸۰۲٫۱۱n پشتیبانی می‌کنند. تبلت‌های ارزان قیمت هم از این ویژگی برخوردارند که این موضوع موجب محبوبیت آنها شده است.

علاوه بر اینها، تبلت‌های ارزان قیمت بازار معمولا به سیستم عامل محبوب آندروید، صفحه نمایش هفت اینچی لمسی، پورت‌ها و امکانات ارتباطی مورد نیاز کاربر مجهزند. به گفته این فعال بازار، این موضوع در کنار حمایت شرکت‌های مطرح از این محصولات بابت ارائه خدمات پس از فروش تا حدود زیادی موجب مقبولیت این تبلت‌ها در بازار شده است.

این فعال بازار همچنین گفت: این تصوری اشتباه است که تبلت‌هایی که با برندهای غیر مطرح به بازار عرضه شده‌اند ارزان هستند.بلکه این تبلت‌ها با قیمت واقعی به فروش نمی‌رسند و هزینه‌ای بابت برند به قیمت واقعی کالا افزوده نمی‌شود. به همین دلیل است این تبلت‌ها نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان محبوب شده‌اند.

برندهای عرضه‌کننده

در کنار برندهایی نظیر A، A RCHOS ، Hyundai  Huawei، ViewSonic، Jetway، Marshalو… که از برندهای شناخته شده در حوزه‌های تجهیزات کامپیوتری و… هستند برندهای دیگری نیز به تولید تبلت روی آورده‌اند. برندهایی که شاید تا کنون حتی نامی از آنها نشنیده باشید.

۳Q ،VIVA ، VELOXI ،AINOL،SMART TOUCH ،STC ، HIRO ،UNI PAD ، PIPO و… برندهایی هستند که این روزها در بازار تبلت به چشم می‌خورند. این تبلت‌ها معمولا قیمتی حدود ۲۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان دارند. برخی از این برندها نیز که بیشتر در رده بدون نام‌ها هستند با استفاده یا سوءاستفاده از برندهای مطرحی نظیر پیرکاردین محصولات خود را در بازار معرفی کرده‌ا‌ند.

علاوه بر این گروهی به عرضه تبلت‌هایی برای دانش‌آموزان پرداخته‌اند و اعلام می‌کنند وزارت آموزش و پرورش به آنها مجوز داده است. در حالی که وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران این موضوع را تکذیب و اعلام کرده است که هیچ مجوزی به شرکتی برای تولید یا عرضه تبلت دانش‌آموزی نداده است.


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 9 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

تبلت چیست و چه مشخصاتی دارد؟

All_About_Tablets

مدتی است که نام تبلت ها زیاد به گوش می‌رسد. محصولاتی که با سر و صدای بسیار به تازگی وارد بازار شده‌اند و قیمت آن‌ها نیز اغلب با یک رایانه ارزان برابری می‌کند. اما اینکه تبلت ها واقعاً چه دستگاهی هستند و چه کاری می‌توانند انجام دهند موضوعی است که برای دانستن آن باید به خواندن ادامه دهید. نام دیگر تبلت ها، لوح‌های اینترنتی است. با همین عنوان مشخص می‌شود که یکی از مهم‌ترین کاربردهای تبلت ها کار با اینترنت است. اما این محصولات هیچ وسیله جانبی به همراه ندارند. در کنار آن‌ها کیبورد یا ماوس نخواهید دید و همه دنیای یک رایانه در همان لوح کوچک خلاصه می‌شود. (ادامه دارد…)

 

كار با تبلت ها

ورودی اصلی اطلاعات یا به عبارت بهتر تمام کار با یک تبلت از طریق صفحه نمایش آن انجام می شود زیرا این نمایشگر از نوع لمسی است و تنها کافی است با نرمی نوک انگشت به صفحه آن اشاره کنید تا دستور مورد نظر را انجام دهد. تایپ و کلیک روی موضوعات مختلف از همین طریق انجام می شود زیرا این صفحات از نوع خازنی یا حرارتی هستند و حساسیت بالایی در مقابل لمس دارند. صفحه نمایش تبلت ها به صورت چند لمسی ساخته می شوند یعنی در یک لحظه می توانید دو یا چند انگشت را برای اجرای دستورهای مختلف روی صفحه قرار دهید. مثلا زمانی که می خواهید یک عکس را در ابعاد بزرگ تر مشاهده کنید کافی است دو انگشت را روی صفحه گذاشته و آنها را از یکدیگر دور کنید. با قرار دادن انگشت و چرخاندن آن در محیط یک دایره فرضی جهت عکس تغییر خواهد کرد.

سيستم عامل در تبلت ها

توانایی یک تبلت به نرم افزارهای درون آن است و نرم افزار نیز باید در محیط سیستم عامل مخصوص خود اجرا شود. این محیط می تواند سیستم عامل اندروید باشد با انبوهی از نرم افزارها که توسط کاربران تولید شده است و یا سیستم عامل IOS شرکت اپل که فقط روی تبلت های مخصوص خودش به نام آی پد اجرا می شود. بیشترین تبلت های موجود در بازار مجهز به اندروید هستند با این حال سیستم عامل اندروید دارای نسخه های متعددی است و می توان گفت هرچه نسخه این سیستم عامل بالاتر باشد کارایی و انعطاف آن بیشتر است.

پشتيباني از زبان فارسي در تبلت ها

توجه داشته باشید که توانایی پشتیبانی از زبان فارسی در تمام نسخه های اندروید، مخصوصا نسخه های اولیه وجود ندارد. زبان فارسی را می توان با کمک برخی برنامه ها و تنظیمات یا با تغییر نسخه سیستم عامل به تبلت افزود ولی این کار نیز دردسرهای خود را دارد پس بهتر است از همان ابتدا، زبان فارسی روی دستگاه باشد.

توانايي هاي نرم افزاري

تبلت ها اغلب کاربردهای ساده یک کامپیوتر را دارند. البته نه با قدرتی که یک رایانه دسکتاپ برنامه ها را اجرا می کند اما از طریق آنها می توانید به مرور اینترنت بپردازید، اسناد متنی را ویرایش کنید، ای میل ها را پاسخ بدهید و بسیاری موارد دیگر. اغلب نرم افزارهای اداری و حتی برخی از نرم افزارهای مهندسی روی تبلت ها قابل اجرا هستند و به عنوان مثال اخیرا نرم افزار نقشه کشی اتوکد هم معرفی شده است. یکی از مواردی که در کار با نرم افزارهای مختلف اهمیت دارد توان پردازشی دستگاه است.

سرگرمي و تبلت

یکی از مهم ترین کاربردهای تبلت ها نیز سرگرمی است در واقع می توان گفت مهم ترین کاربرد فعلی تبلت برای اغلب کاربران سرگرمی است. بازی های زیادی وجود دارند که می توانید آنها را روی یک تبلت کوچک اجرا کنید با این حال همچنان هیجان یک بازی سرگرم کننده مانند آنچه که در کامپیوتر است را دارند. ضمن اینکه بازی در یک تبلت بسیار جذاب است زیرا با تکان دادن آن می توانید بازی را کنترل کنید و این دستگاه مانند یک دسته بازی عمل خواهد کرد. با این تفاوت که یک صفحه نمایش بزرگ در میان دستان شماست.

صفحه نمايش تبلت ها

صفحه نمایش اغلب تبلت ها در دو سایز هفت یا ۱۰ اینچی تولید می شود و می توانید بین مدل های هفت اینچی مانند مدل گالکسی سامسونگ یا ویوپد شرکت ویوسونیک و مدل های ۱۰ اینچی مانند آی پد شرکت اپل یکی را انتخاب کنید. به طور معمول هرچقدر صفحه نمایش بزرگ تر باشد کار با آن راحت تر است و خواندن صفحات وب یا مشاهده برنامه ها به آسانی انجام می شود اما در مقابل مواردی مثل عمر باتری کاهش پیدا می کند. اگر هم دنبال سایز کوچک تر هستید تا بتوانید آن را به راحتی در کیف و کوله پشتی رها کنید مدل های هفت اینچی مناسب تر هستند.

امكانات جانبي تبلت ها

تبلت ها مجهز به گیرنده های موقعیت هستند یعنی زمان که آنها را تکان می دهید و به یک سمت متمایل می کنید دستگاه این تغییر را متوجه خواهد شد. حساسیت این موقعیت یاب به حدی است که حتی با کمک برخی نرم افزارها می توانید همچون یک شاقول بنایی، از تراز بودن سطوح مطمئن شوید. گیرنده های تبلت در سه جهت طول، عرض و ارتفاع فعال هستند و موقعیت فضایی را بررسی می کنند. از این قابلیت می توانید در برنامه های مختلف هم کمک بگیرید. به عنوان مثال زمانی که بازی ماشین رانی می کنید خم کردن دستگاه به جلو مانند گاز است و با متمایل کردن آن به چپ و راست، فرمان را کنترل می کنید. در برنامه های مختلف نیز این ویژگی کاربرد دارد و زمانی که عکس ها را مشاهده می کنید می توانید با متمایل کردن دستگاه به یک سمت عکس های بعدی یا قبلی را هم ببینید.

موقعیت یاب جغرافیایی

اغلب تبلت ها دارای موقعیت یاب جغرافیایی (GPS) هستند و با کمک نرم افزارها می توانند در پیدا کردن مسیر به شما دوست عزیز علاقمند به تبلت tabletکمک کنند. اکنون نقشه های زیادی برای اندروید در ایران وجود دارد و پس از نصب، دستگاه با اتصال به ماهواره محل شما دوست عزیز علاقمند به تبلت tabletرا نشان خواهد داد و پس از آن می توانید با تعیین مقصد، از مسیر پیشنهادی عبور کنید. این ویژگی ها در ایران هم فعال هستند و برخلاف برخی نرم افزارها، محدودیتی ندارند.

ورودي ها و خروجي هاي تبلت

تبلت ها از نظر ورودی ها و خروجی ها با محدودیت هایی روبرو هستند. به عنوان مثال اغلب آنها از درگاه یو.اس.بی پشتیبانی نمی کنند و برای انتقال فایل ها لازم است از روش های دیگر استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید آنها را به کارت حافظه منتقل کنید یا از طریق بلوتوث به کامپیوتر یا موبایل متصل شوید. معمولا تبلت ها دارای یک ورودی برای کارت حافظه هستند و از این طریق می توانید کارت هایی تا ظرفیت ۳۲ گیگابایت را به آنها اضافه کنید. حجم ذخیره سازی تبلت ها محدود است و بیشترین ظرفیت را مدل های ۶۴ گیگابایتی دارند که قیمت آنها نیز در مقابل مدل های ۱۶ یا ۳۲ گیگابایتی بیشتر است.

تجهيزات ارتباطي سازگار با تبلت ها

تجهیزات ارتباطی نیز یکی دیگر از ویژگی های اصلی تبلت هاست. این محصولات با شبکه های کابلی سازگار نیستند زیرا پورت شبکه ندارند اما به خوبی از شبکه های بی سیم پشتیبانی می کنند. بعضی از آنها نیز می توانند از طریق یک سیم کارت به اینترنت متصل شوند البته فناوری های نسل جدید اینترنت روی شبکه های مخابراتی مانند نسل سوم و بعد از آن در ایران فعال نیست و به امید سال های آینده هزینه نکنید.

ادامه بدهید اطلاعات بیشتر

تبلت تبلت است

.به همین سادگی. وقتی دوستانم ازم در مورد تبلت توضیحاتی رو میخوان و میگن اصلا این تبلت چیه من میگم تبلت تبلته. دوستان عزیزم تبلت نه تلفن همراهه نه لپ تاپ نه یه وسیله برای بازی. تبلت تبلته

.حالا یعنی چی: یعنی اینکه تبلت وسیله ای است که برای کاربردهای چند جانبه طراحی شده وقتی که میبینم که روی یک تبلت یک پردازنده 1 گیگا هرتزی قرار داده شده است و سایر سخت افزارهای آن نیز نسبتا قدرتمند هستند ناخداگاه ذهنمان به سوی یک لپ تاپ میرود. اما زمانی که می بینیم به راحتی میتوان با یک تبلت صحبت نمود و کارهای یک موبایل را در سطح پایینتری به راحتی انجام می دهد ذهنمان به سوی موبایل می رود. اما هر کس یک بار هم با تبلت بازی کرده باشد آنرا مثل یک پلی استیشن کارامد می بیند

.پس می توان نتیجه گرفت که یک سیستم چند منظوره برای انجام کارهای مختلف ایجاد شده است که نام آن تبلت است

چند تصویر از تبلت :

 

 

 


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 9 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

 

لوح‌رایانه یا تَبلِت (به انگلیسی: Tablet PC) یک رایانه قابل حمل شبیه نوت‌بوک یا یک دستگاه لوح مانند است که دارای یک نمایشگر لمسی یا قلمی است که به کاربر خود این امکان را می‌دهد تا به جای موشواره و صفحه کلید با دستگاه توسط انگشت دست یا قلم کار کند. البته امکان نصب موشواره و صفحه کلید با سیم و یا بلوتوث وجود دارد.

لوح رایانه ها دارای سیستم عامل مختلف مانند اندروید از شرکت گوگل، مائیمو و میگو از نوکیا، آی او اس ساخت اپل، کروم ساخت گوگل، لینوکس، وب او اس از شرکت ایچ پی و ویندوز میباشد البته بلک بری نیز تبلت هایی با سیستم عامل اختصاصی روانه ی بازار کرده است.

تبلت ها از نظر شکل ظاهری و عملکرد هم انواع گوناگونی دارند.از گلکسی تب گرفته که چیزی بیشتر از یک گوشی هوشمند غول پیکر نیست، آی پد که واقعا از تمامی گوشی های هوشمند کنونی و حتی آینده هم چند سروگردن بالاتراست! تا تبدیل شونده های 64 بیتی فوجیتسو یا لنوو که با یک لپ تاپ دی تی ار یا یک دسکتاب دو هسته ای از هر لحاظ(گرافیک، سرعت پردازش، رم، گنجایش، لوازم جانبی)توان رقابت دارند. اندازه تبلت ها از یک نمونه جیبی که در کف دست جا می شود تا تخته های 14 اینچ هم میرسد. صورت های مختلف تبلت اسلیت ها یا تخته ها اولین نوع و شناخته شده ترین نوع تبلت است که تمام رایانه فقط یک قطعه است و دیگر خبری از صفحه کلید فیزیکی نیست که در این شرایط از صفحه کلید مجازی لمسی استفاده می شود البته به قیمت از دست دادن بخشی از فضای صفحه به طور موقت. تبدیل شونده ها همانند لپ تاپ یک صفحه کلید فیزیکی دارند که تبلت دور آن 180 درجه میچرخد و میتوان تبلت را روی آن خواباند.اگر چه این نوع متداول تر است اما خطر آاپل رسیدن به دستگاه براثر چرخش نادرست در این نمونه بسیار بالاست. دورگه ها هم صفحه کلید دارند اما با این تفاوت که چرخان نیست ولی قابل جدا شدن است. کتابچه ها دارای دو صفحه نمایش هستند که یکی یا هر دوی آن لمسی یا چند لمسی است.این نمونه احتمالا بزرگترین مدل و یقینا گران ترین تیلت موجود در بازار است. رایانه فوق قابل حمل کوچکترین نمونه تبلت است که اندازه یک پی دی ای یا گوشی هوشمند بزرگ است و در جیب های بزرگ(البته نه خیلی بزرگ!)جا می شود.این مدل محصول همکاری مشترک مایکروسافت، اینتل و سامسونگ در طی برنامه اوریگامی می باشد. قدرت تبلت ها متفاوت است.ای آر ام ها مانند آندروید و آی او اس در حقیقت گوشی های هوشمند فوق پیشرفته در اندازه و شکل غیر معمول هستند اما 32 بیت ها و64بیت ها یک رایانه همه کاره امروزی هستند.

منبع : ویکی پدیا

 

 

بیشتر بخوانید

تبلت پی سی چیست؟

Tablet PC یک کامپیوتر قابل حمل شبیه نوت بوک یا یک دستگاه لوح مانند است که دارای یک نمایشگر لمسی یا قلمی است که به کاربر خود این امکان را می دهد که به

جای موس و کیبورد با دستگاه توسط انگشت دست یا یک قلم مخصوص که Stylus نام دارد کار کند.

Table PC ها توسط اتصالات بیسیم به شبکه و اینترنت متصل می شوند. شکل لوح مانند این کامپیوتر ها این امکان را می دهد تا آنها در مکان هایی که استفاده از لپ تاپ ها مشکل یا سنگین است قابل استفاده باشند. Tablet PC ها نقطه اوج پیشرفت تکنولوژی سخت افزارهای نوت بوک و راحتی امکان کار و ورود اطلاعات به دستگاه هستند.

انواع Tablet PC

Slate – لوح

Slate یا لوحی نوعی از این خانواده که فاقد کیبورد هستند. هر چند که امکان اتصال جداگانه کیبورد USB یا بلوتوث به آنها وجود دارد. این نوع معمولا دارای نمایشگر از نوع LCD با سایز بین 8.4 تا 14.1 اینچ هستند و به عنوان کامپیوتر کار در شغل های ایستاده مانند پزشکی، آموزش و .. بسیار استفاده می شوند.

Convertibles – قابل تبدیل

این نوع از Tablet PC یک بدنه اصلی دارای کیبورد و یک نمایشگر دارند. این نوع شباهت زیادی به لپ تاپ های پیشرفته دارد و اغلب بزرگتر و سنگین تر از نوع Slate هستند. اغلب نمایشگر از طریق یک مفصل به بدنه متصل است. این مفصل به نمایشگر این امکان را میدهد که 180 درجه حول محور خود بچرخد و بتواند به صورت برعکس روی بدنه و کیبورد قرار بگیرد و یک صفحه تخت قابل نوشتن ایجاد می شود. این قابلیت یک نقطه ضعف هم برای این نوع کامپیوتر محسوب می شود. زیرا این انواع در محل مفصل خود ضعیف هستند و به راحتی آاپل می بینند. البته انواعی از مدل ها با استحکام بالاتر در دسترس است.

این نوع از Tablet ها در حال حاضر مشهورترین نوع در میان دیگر انواع هستند به دلیل اینکه به افرادی که هنوز به استفاده از قلم یا دست برای کار با کامپیوتر عادت ندارند این امکان را می دهد تا بتوانند از کیبورد استفاده کنند.

Hybrid – ترکیبی

مدل های هیبرید یا دو رگه انواعی هستند که خصوصیات Slate ها و Convertible ها را با هم دارند. این انواع دارای یک کیبورد هستند که قابلیت جدا شدن از دستگاه را دارد. نوع دو رگه نباید با انواع Slate که دارای کیبورد قابل جدا شدن هستند اشتباه گرفته شود. کیبورد های قابل جدا شدن انواع Slate قابلیت چرخش و تبدیل به یک کامپیوتر شبیه Convertible ها را ندارند.

استفاده از Tablet ها روز به روز در حال گسترش است. قیمت این نوع کامپیوتر نیز در حال کاهش است و میتوان با قیمتی کمی بیشتر از یک لپ تاپ، یک Tablet PC خریداری کرد.

 

کاربرگرامی شما می توانید برای خرید انواع تبلت ها از فروشگاه اینترنتی دی جی ابزار خرید نمایید.


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 9 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی

معرفی برترین مدل های لپ تاپ MSI

شرکت MSI پنج محصول در سری لپ‌تاپ‌های خود از جمله سری G به عنوان سری Gaming شرکت MSI، سری F با پردازش فوق سریع، سری C که قدرت پردازشی و مولتی‌مدیا را در کنار هم جمع کرده است، سری بسیار زیبا و باریک X-Slim با طول عمر باطری فوق‌العاده و سری Wind U فوق سبک عرضه کرده است.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از ایلنا، اریک کو نایب رییس فروش جهانی MSI Notebook، در این باره اظهارداشت: در چند سال اخیر MSI سعی کرده به یکی سازندگان برتر لپ‌تاپ تبدیل شود.

این شرکت سرمایه‌گذاری عظیمی در زمینه تحقیق و توسعه، طراحی زیبا و بازاریابی محصولات خود انجام داده است و پنج محصول جدید این شرکت GT663، FX603، CX420، X360 و U160DX موفق به کسب جایزه Taiwan Excellence Award شده‌اند.

لپ‌تاپ GT663 برجسته‌ترین محصول MSI

لپ‌تاپ GT663 که نسل جدید سری لپ‌تاپ‌های قدرتمند G شرکت MSI محسموب می‌شود با جدیدترین پردازنده چهار هسته‌ای سری Core i7 و با سه ماژول چهار گیگابایتی حافظه DDR3 برای رسیدن به حداکثر ۱۲ گیگابایت حافظه عرضه شده است.

لپ‌تاپ GT663 از فن‌آوری Turbo Drive دو گانه هم برخوردار است، فن‌آوری که کارایی پردازنده و صفحه‌نمایش را افزایش می‌دهد. تنها یک تماس کوچک کلید‌ لمسی Turbo که در بالای صفحه کلید قرار گرفته کافی است تا فن‌‌آوری TDE+ قدرت پردازنده و عملکر صفحه‌نمایش را افزایش دهد. این فن‌آوری بدون وقفه کمک می‌کند در زمان‌های ضروی قدرت پردازشی و عملکرد لپ‌تاپ خود را تا میزان قابل توجهی افزایش دهید.

لپ‌تاپ FX603

دراین مدل از فناوری ضد خش و ضد فرسودگی انحصاری MSI در طراحی بدنه، اسپیکرهایی با قدرت خروجی فوق‌العاده، صفحه‌کلید چیکلت و یک تاچ‌پد برجسته در کنار منطقه مخصوص کلید‌های Hotkey استفاده شده است. برای افزایش قدرت مولتی‌مدیا FX603 در این مدل از پردازنده قدرتمند سری Core i5 اینتل استفاده شده است. همچنین زمانی که این لپ‌تاپ مشغول پردازش برنامه‌های سنگین است فن‌آوری TDE بدون لحظه‌ای وقفه قدرت پردازنده مرکزی را افزایش می‌دهد. در کنار تمام ویژگی‌های مذکور در FX603، کارت‌گرافیک مجزای GeForce GT 425M به کارگرفته شده که کاملا از DirectX 11 پشتیبانی می‌کند.

در زمانی که به پردازش برنامه‌های گرافیکی سنگین نیاز است فناوری GPU Boost با فعال کردن کارت‌گرافیک مجزا به بیشترین عملکرد گرافیکی می‌رسد در حالی که در اجرای برنامه‌های سبک این فناوری با چرخش بر روی کارت‌گرافیک مجتمع عمر باطری لپ‌تاپ را افزایش می‌دهد.

لپ‌تاپ MSI CX420

لپ‌تاپ CX420 جدیدترین مدل ۱۴ اینچی MSI از سری کلاسیک این شرکت محسوب می‌شود که در آن از جدیدترین پردازنده سال ۲۰۱۰ سری Core اینتل استفاده شده است. نه تنها سطح داخلی لپ‌تاپ و به خصوص محل قرارگرفتن مچ دست کاربر با استفاده از طرح درخشنده و ضدخش CFP شکل گرفته بلکه استفاده از صفحه‌کلید چیکلت و تاچ‌پد یکپارچه کار با آن را بسیار ساده و روان کرده است.

این لپ‌تاپ فوق باریک ۱۴ اینچی وزنی کمتر از ۲٫۲ کیلوگرم دارد و به کاربران اجازه می‌دهد در کنار قابلیت حمل بالا از یک عملکرد مولتی‌مدیا فوق‌العاده لذت ببرند.

لپ‌تاپ X360، نهایت زیبایی و سبکی

مدل X360 که جدیدترین گام MSI در سری زیبای X-Slim این شرکت محسوب می‌شود به همراه پردازنده Arrandale ULV شرکت اینتل ارائه شده تا در کنار عملکردی برجسته یک عمر باطری فوق‌العاده را برای کاربران خود فراهم کند. در طراحی این لپ‌تاپ از پردازنده Core i5 اینتل به همراه فن‌آوری Turbo Boost و Hyper-Threading استفاده شده است. چیپ‌ست H55 هم در کنار عملکرد ویدیویی و صوتی بالا به X360 یک طول عمر باطری فوق‌العاده به میزان ۹ ساعت بخشیده است.

لپ‌تاپ X360 از یک بدنه فوق باریک استاندارد و طراحی بسیار سبک همانند دیگر لپ‌تاپ‌های سری X-Slim بهره می‌برد. وزن این لپ‌تاپ کمتر از ۱٫۴ کیلوگرم و ضخامت آن کمتر از ۱ اینچ است ضمن اینکه در طراحی بدنه این مدل هم از طراحی زیبای Color Film Print استفاده شده است.

MSI Wind U160DX

لپ‌تاپ Wind U160DX که با دقت بسیار و وسواس بالا طراحی شده است به تازگی جایزه iF Product Design Award را از آلمان دریافت کرد و توجه همه را به سمت خود جلب نمود. این لپ‌تاپ که به پردازنده Intel Atom N455، حافظه‌های DDR3 و فن‌آوری انحصاری MSI با نام TDE تجهیز شده است یک جهش بلند در زمینه طراحی لپ‌تاپ‌های فوق سبک محسوب می‌شود.

این لپ‌تاپ که بدنه آن با استفاده از فن‌آوری Color Film Print شکل گرفته، کمتر از یک اینچ ضخامت و حدود ۱ کیلوگرم وزن دارد. در Wind U160DX از یک صفحه‌نمایش ۱۰٫۱ اینچی LED با رفرش ریت ۸ میلی ثانیه، دو برابر سرعت‌ مدل‌های موجود در بازار، صفحه‌کلید چیکلت و تاچ‌پد یکپارچه استفاده شده است ضمن اینکه این مدل از عمر باطری باور نکردنی حدود ۱۵ ساعت برخوردار است.

کاربر گرامی شما می توانید برای خرید انواع لپ تاپ های msi از فروشگاه اینترنتی دی جی ابزار خرید نمایید


ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 8 مرداد 1393برچسب:, توسط مهندس جمالی
نقد وبررسی هوآوی هانر6 مطالبی در باره باDVD Writer تجربه ای متفاوت با MAC OS X در دل ویندوز موفی باتری و حافظه آیفون را دوبرابر می کند تجهیز 60 درصد خودروها به WiFi در سال 2019 رونمایی از محصولات برتر در روز اول نمایشگاه CES کنترل کردن سرعت فن کامپیوتر علت صدای فن(پنکه) کامپیوتر+عکس مادربرد MSI X99 MSI WS60 ایستگاه کاری نقد و بررسی مک بوک های اپل در مقابل هم : مقایسه MacBook Pro Retina 2014 با MacBook Air تمام ویژگی‌های جدید آیفون 6 و آیفون 6 پلاس اپل لنوو لنوو تاریخچه شرکت ایسوس مقاله ای کامل در مورد با کامپیوتر مخترع موس کامپیوتر، در سن 88 سالگی مرد
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک